www.steTUSkop.com ; TIP ve TUS'un MERKEZi ! Doğruların TEK Adresi !

Geri git   www.steTUSkop.com ; TIP ve TUS'un MERKEZi ! Doğruların TEK Adresi ! > TUS (TIPTA UZMANLIK SINAVI) , Yan Dal Uzmanlık Sınavı (YDUS) ve USMLE PLATFORMU > TUS Sınavları > Tus Soru ve Cevapları (Çıkmış Tus Soruları)

Tus Soru ve Cevapları (Çıkmış Tus Soruları) Çıkmış Eski Tus Soruları, değerlendirmeleri yorumları ...

2859 (0 Kayıtlı Ve 2859 Misafir Üye Bulunmaktadır.)
Anasayfa İletişim TUS Güncel TUS Dersaneleri TUS Hazırlık Yabancı Dil ve TUS Mecburi Hizmet YDUS Tus Rehberi DUS
Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 01-10-2012, 13:09   #1
drwho
Sadece Üye
 
Üyelik tarihi: 28.12.11
Mesajlar: 5
Tecrübe Puanı: 0
drwho is an unknown quantity at this point
Standart Cerrahi kolanjiyokarsinom /tüm tus soruları

!!!KOLANJİYOKARSİNOM

1.Karaciğer kolanjiokarsinomunda karaciğere ince iğne biyopsisi yapıldığında aşağıdakilerden hangisiyle karıştırılabilir? Nisan 93

A) Metastatik malign melanom
B) Fibrosarkom
C) Karaciğer metastatik adeno Ca
D) İyi diferansiye hapatosellüler karsinom
E) Fokal nodüler hiperplazi

CEVAP C

2.70 yaşında sarılığı olup intrahepatik safra kanalları geniş ve alkalen fosfatazı yüksek olan hastada aşağıdakilerden hangisini düşünürsünüz? Eylül 93

A)Hepatosellüler Ca
B)Kolangiokarsinom
C)Prostat Ca
D)Kolon Ca
E)Renal karsinom

CEVAP B

3.Aşağıdakilerden hangisi kolanjiyokarsinom için doğru değildir?

A)Safra kanalı epitelinden çıkan ve genellikle adenokarsinom yapısında olan malign bir tümördür.
B)Kliniği heptoselüler Ca ile benzerdir.
C)C. sinensis enfeksiyonu risk faktörüdür
D)Aflatoksin risk faktörüdür.
E)Caroli hastalığı risk faktörüdür.

CEVAP D

4.Aşağıdakilerden hangisi kolanjiyokarsinom için risk faktörü değildir?

A)Safra kesesi taşı
B)Caroli sendromu
C)Bilioenterik anastomoz
D)Kronik tifo taşıyıcılığı
E)Primer sklerozan kolanjit

CEVAP A

5.Aşağıdakilerden hangisi kolanjiyokarsinom için risk faktörü değildir?

A) Koledok kisti
B) Thorotsata maruziyet
C) Hepatit A enfeksiyonu
D) Lychn sendromu II
E) Opisthorchis viverrini enfeksiyonu

CEVAP C

6.Kolanjiyokarsinom histopatolojik tiplerinden hangisi en sık gözlenir?

A)Adenokarsinom
B)Sarkoma
C)Lenfoma
D)Skuamöz
E)Büyük hücreli kanser

CEVAP A

7.53 yaşında bir erkek hasta sarılık ve kilo kaybı yakınmalarıyla başvuruyor. Karın ağrısı olmayan hastanın öyküsünden son birkaç yıldır aralıklı kanlı diyaresi olduğu öğreniliyor. Çekilen karın tomografisinde koledok içinde bir kitle saptanıyor. ERCP ile yapılan biyopside bu kitlenin kolanjiyokarsinom olduğu belirleniyor.Bu hastadaki kanlı diyarenin en olası nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

A)Tümör kanaması
B)Anal fissür
C)Shigella enteriti
D)Kronik duodenum ülseri
E)Ülseratif kolit

CEVAP D

8.Distal koledoğu tutan kolanjiyokarsinom ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğru değildir?

A)Hastaların çoğunda progresif gelişen sarılık vardır.
B)Klatskin tümörü tipik bir örneğidir.
C)Kolanjiyokarsinomların %20-30 luk kısmını oluştururlar.
D)Serum bilirübininin > 10 mg/dL olması, obstrüksiyonun koledok taşından ziyade kolanjiyokarsinoma bağlı geliştiğini düşündürür.
E)Cerrahi tedavide genellikle Whipple operasyonu gerekir.

CEVAP B

9.72 yaşında bayan hasta son 6 aydır gittikçe artan sarılık ve 25 kg kilo kaybı ile başvuruyor. USG'de intrahepatik safra yollarında dilatasyon dışında patoloji saptanamıyor. Bu hastanın en olası tanısı aşağıdakinlerden hangisidir?

A)Kronik kolesistit
B)Pankreas tümörü
C)Klatskin tümörü
D)Safra kesesi tümörü
E)Karaciğer metastazları

CEVAP C

10.Bu hastanın kesin tanısı için hangileri önceliklidir?

A)BT, Kolonoskopi
B)BT, ERCP
C)Endoskopik USG ve ERCP
D)ERCP, laparoskopi
E)Karaciğer biyopsisi

CEVAP B

11.Aşağıdakinlerden hangisinde görüntüleme yöntemleriyle ana safra yolunda (koledokta) genişleme gözlenmez?

A)Oddi sfinkter disfonksiyonu
B)Pankreas kanseri
C)Ampulla vateri tümörü
D)Caroli hastalığı
E)Klatskin tümörü
drwho isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

     

Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yan Dal Sınavı Genel Cerrahi, Sınav soruları 123tıp Tıp Fakültesi Ders Notları 2 10-08-2011 13:06
TUSTIME Ödüllü Soruları Bil / Kazan / 20 Temmuz Soruları dreb Tustime 0 07-20-2011 10:37
Genel Cerrahi çalışma soruları musculus Genel Cerrahi 4 04-11-2011 23:39
Genel Cerrahi spoTUS soruları musculus Genel Cerrahi 0 04-10-2011 11:25
Cerrahi özet TUS Soruları steTUSkop Tus Soru ve Cevapları (Çıkmış Tus Soruları) 3 04-07-2010 22:51


Şu Anki Saat: 21:17


Powered by vBulletin
Copyright © 2000-2009 Jelsoft Enterprises Limited.
www.stetuskop.com