www.steTUSkop.com ; TIP ve TUS'un MERKEZi ! Doğruların TEK Adresi !

Geri git   www.steTUSkop.com ; TIP ve TUS'un MERKEZi ! Doğruların TEK Adresi ! > TUS (TIPTA UZMANLIK SINAVI) , Yan Dal Uzmanlık Sınavı (YDUS) ve USMLE PLATFORMU > TUS Sınavları > Tus Soru ve Cevapları (Çıkmış Tus Soruları)

Tus Soru ve Cevapları (Çıkmış Tus Soruları) Çıkmış Eski Tus Soruları, değerlendirmeleri yorumları ...

2125 (1 Kayıtlı Ve 2124 Misafir Üye Bulunmaktadır.)
Anasayfa İletişim TUS Güncel TUS Dersaneleri TUS Hazırlık Yabancı Dil ve TUS Mecburi Hizmet YDUS Tus Rehberi DUS
Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 12-28-2011, 13:51   #1
drwho
Sadece Üye
 
Üyelik tarihi: 28.12.11
Mesajlar: 5
Tecrübe Puanı: 0
drwho is an unknown quantity at this point
Standart Anatomi baş boyun yüz kasları /tüm tus soruları

!!BAŞ BOYUN YÜZ BÖLGESİ KASLAR

1.Hangi kas mandibulaya tutunmaz? Eylül 97

A)M. genioglossus
B)M. hyologlossus
C)M. digastricus
D)M. mylohyoiedus
E)M. temporalis

CEVAP B

2.Ağız köşesini aşağıya çeken kas hangisidir? Nisan 99

A)M.Depressor angularis
B)M. Levator sup.
C)M. Levator inferior
D)M. Orbicularis oris
E)M. Zygomaticus

CEVAP A

3.N. Mandibularis tarafından innerve edilmeyen hangisidir? Eylül 99

A)M. tensor timpani
B)M. masseter
C)M. digastricus venter anterior
D)M. levator veli palatini
E)M. tensor veli palatini

CEVAP D

4.Omohyoid kas hangi sinir tarafından innerve edilir? Nisan 89

A)N. facialis
B)Pleksus brachialis
C)N. cervicalis transversalis
D)Ansa cervicalis
E)N. hypoglossus

CEVAP D

5.Duktus paratideus hangi kası delerek ağız boş-luğuna açılır? Nisan 2000

A)M. temporalis
B)M. masseter
C)M. buccinator
D)M. pterygoideus lateralis
eL M. pterygoideus medialis

CEVAP C

6.M. buccinator'u delerek geçen yapı hangisidir? Nisan 2002

A)Ductus parotideus
B)A. Facialis
C)A. Maxillaris
D)Ductus submandibularis
E)Ductus sublingualis

CEVAP A

7.Os occipitale'nin arka yüzüne tutunmayan kas hangisidir? Nisan 91

A)M. longus colli
B)M. obliques capitis superior
C)M. rectus capitis anterior
D)M. rectus capitis lateral is
E)M. longus capitis

CEVAP A

8.Masseter kasının üzerinde vertikal bir kesi yapıldığında hangisine ulaşılır? Eylül 89

A)G. Parotis
B)G. Sublingualis
C)G. Submaxillaris
D)G. Submandibularis
E)A. Axillaris

CEVAP A

9.Tortikollisi olan birinde lezyon hangi kastadır? Eylül 93

A)M. glossofaringeus
B)M. digastricus
C)M. masseter
D)M. omohyoideus
E)M. sternokleidomastoid

CEVAP E

10.Posterior boyun üçgeninde oluşumlardan hangisi yer almaz? Nisan 95 DİKKAT:TRİGONUMUN SINIRLARINDAKİ KASLARA VE İÇİNDEN ÖZEL OLUŞUM (SİNİR KANAL) GEÇEN KASLARA VE İÇİNDEN NE GEÇTİĞİNE DİKKAT EDİNİZ

A)M. omohyoideus
B)N. accessorius
C)N. supraelavieularis
D)A. occipitalis
E)A. transversus eervikalis

CEVAP A

*** Aşağıdakilerden hangisi musculus scalenus anterior’un ön yüzü ile yakın komşuluk yapar? Nisan 2010

A) Nervus accessorius
B) Nervus hypoglossus
C) Nervus phrenicus
D) Nervus laryngeus recurrens
E) Plexus brachialis’in kökleri

CEVAP C
drwho isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

     

Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Anatomi kemikler /tüm tus soruları drwho Tus Soru ve Cevapları (Çıkmış Tus Soruları) 0 12-28-2011 13:49
Anatomi eklemler /tüm tus soruları drwho Tus Soru ve Cevapları (Çıkmış Tus Soruları) 0 12-28-2011 13:47
Eylül 1987 Anatomi TUS Sınavı Soruları tus paylaşım Tus Soru ve Cevapları (Çıkmış Tus Soruları) 0 06-24-2010 13:33
Anatomi özet TUS Soruları steTUSkop Tus Soru ve Cevapları (Çıkmış Tus Soruları) 3 09-01-2009 10:54
Nisan 2009 Anatomi soruları ve cevapları steTUSkop 2009 Nisan TUS 7 04-13-2009 10:49


Şu Anki Saat: 12:11


Powered by vBulletin
Copyright © 2000-2009 Jelsoft Enterprises Limited.
www.stetuskop.com