![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yardım | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et | ![]() |
|
Anasayfa | İletişim | TUS Güncel | TUS Dersaneleri | TUS Hazırlık | Yabancı Dil ve TUS | Mecburi Hizmet | YDUS | Tus Rehberi | DUS |
![]() |
|
Seçenekler | Stil |
![]() |
#21 | |
Sadece Üye
Tecrübe Puanı: 0 ![]() |
![]() Alıntı:
CAM KẾT HOÀN TIỀN 100% NẾU QUà KHÃCH KHÔNG HÀI LÃ’NG VỚI BẤT CỨ Là DO GÃŒ ![]() Camera hÃ*****nh trình 4k GS63H Camera hÃ*****nh trình 4k GS63H (Wifi – GPS -4K) Camera hÃ*****nh trình GS63H quay ban ngÃ*****y ![]() Camera hÃ*****nh trình 4k GS63H ghi hình ban ngÃ*****y Camera hÃ*****nh trình GS63H quay ban đêm ![]() GS63H ghi hình ban đêm cá»±c nét Thông số giúp camera hÃ*****nh trình GS63H nổi báº*****t ![]() Thông số kỹ thuáº*****t giúp gs63h nổi báº*****t 1. Äá»™ phân giải mÃ*****n hình chuẩn 4K Ultra HD 2. TÃ*****ch hợp tÃ*****nh năng định vị GPS. 3. Góc quay ống kÃ*****nh lên đến 150 độ 4. Tá»± động kết nối ứng dụng trên Ä‘iện thoại 5. Trang bị cảm ứng gia tốc G- sensor 6. Chế độ đỗ xe thông minh 7. MÃ*****n hình LCD 2.4 inch 8. Bá»™ vi xá»***** lý mạnh mẽ 9. Chế độ quay phim ghi đè liên hoÃ*****n LẮP ÄẶT TẬN NÆ*****I – HƯỚNG DẪN TẬN TÃŒNH CHI TIẾT Tỉnh thÃ*****nh khác: Gá»*****i hÃ*****ng COD -> Chuyển hÃ*****ng -> Nháº*****n hÃ*****ng – Thanh toán -> Hướng dẫn lắp & sá»***** dụng. GỌI: 0982 866 939 – 0936 162 269 Báº*****N ÄANG LO LẮNG MUA VỀ KHÔNG LẮP ÄÆ¯á»¢C ? Äối vá»›i khách hÃ*****ng mua hÃ*****ng gá»*****i qua đưá»ng bưu Ä‘iện thì 99% các bạn Ä‘ang lo lắng khi nháº*****n hÃ*****ng có lắp đặt được không? Dưới đây chúng tôi xin trình bÃ*****y chi tiết các bước Ä‘i dây để lắp đặt cho camera hÃ*****nh trình cho xe ô tô. >> Hướng dẫn lắp đặt camera hÃ*****nh trình cho xe ô tô chi tiết: http://saovietjsc.vn/san-pham/camera...rinh-4k-gs63h/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Guest
|
![]() Alıntı:
martineden in ********************************************* teki yazısı hala geçerli.. neyseki ank ahmet***** "Videoyu paylaşmışlar izleme fırsatım oldu ama detaylı inceleyemedim gerekli incelemeyi yapıp yalanlarını teker teker hem yazıcam hemde görüntülü video yapıcam . Madem video daha etkili oluyor . Onu da sildirmeye çalışcaklar ama olsun . Videoyu izleyenler varsa bana burdan ya da özel mesajdan yazsınlar gördükleri yalanları kendi hazırladığım video ya koyayım. Benim ilk etapta bildiklerim : diyorki tusdata şuana kadar hangi soru yanlış dediysek iptal oldu eninde sonunda . ( en son DUS SINAVI 3 soruya itiraz edildi 2 soru iptal edildi. 1 soruyu mahkemeye götürdü data bilirkişi soru doğrudur dedi iptal etmedi.)***** Birincileri nerden bilebiliriz ? Diyor . Birinci adayları tusem ve tusdata da biliyor . Hepimiz biliyoruz bunu . Şuan benim bildiğim hacettepeden bir arkadaş çok yüksek bir net yaptı. Derece için gelmesinler bizim dershaneye diyor. Derece önemsiz diyor ? Sayfasına bakın her tus tus birinci ve dereceleri ile röportaj yapıyor bas bas bağırıyor . Madem önemli değil sen niye onlar üzernden reklam yapıyorsun ?? Kendi kaynaklarımızda yanlış olmasına rağmen pankreatit sorusuna itiraz ettik diyor . Arkadaşlar bilgi değişen bilgi . Ve tüm genel cerrahi ses kayıtlarını dinleyin bıradan göreceksiniz hocalar (l.kodal olsun a.cubukçu olsun ) özellikle değişti idiyopatik en sık diyorlar . O yüzden itiraz ediliyor .***** Bu mahkeme süreci 50 gündür dava birleşsin diye uğraşmış . İyi de iki davayıda sen açtın TUsDATA !! Birleştirmek için uğraştık diyorsun ? Baştan tek açsaydın ??? Hemde yanlışlığını 10 yıllık bir türkçe kaynak göstererek ispatlamaya çalıştığın soruyu.***** Farkettiyseniz en kritik sorular es geçilmiş. Profilaktik dava açmışlar yani bundan sonra her tus bu dava açılacak ve TUSDATA kendi dediği olana kadar davayı uzatacak . Utanmadan diyorki sende istedğin sorulara dava aç banane kardeşim . Sonra da diyorki herkes toplasın mahkeme başkanına baskı yapsın .***** Kim doğru yaptığı soruya dava açar allasen . Bu eylül tusu 70 günde-80 günde açıklanırsa bunun 55-60 günü sırf TUSDATA NIN mikrobiyoloji sorusuna ayrı dava tek başına dava açması nedeniyle olmuştur. 55-60 gün 2 ayı hangi 1 soru ile karşılayacaksın acaba ?***** Not : ayrıntılı incelemem ilk mesajımda güncelenecektir. Mesajlarımda hareket yoktur . Modlara ve admine seslenirim .***** Sadece şunu belirtmek isterim 2 saatlik videoyu izlerken aklıma başka bir program geldi .***** -inş hocam . Doğrudur hocam . -ne kadar da güzel konuştunuz hocam***** - biz sizi tanıyoruz hocam . -sizce nasıl olmalı hocam.***** Sürekli böyle buna benzer konuşmalar ." "20 Eylül 2015 tarihinde Tıpta Uzmanlık Sınavı yapıldı. Bu sınava giren 10.000 i aşkın doktorlardan biriyim sadece. Hali hazırda 2 senedir mesleğimi layığıyla yerine getirmekteyim. İlk kez cidden hazırlanabilme fırsatı bulduğum sınava bir dershane tarafından yanlış soru olduğu düşüncesiyle dava açılmış. Bu dava sürecinde dershane yetkilileri birkez bile açıklama yapmamıştır. Benim gibi bekleyen doktor meslektaşlarım her gün sınav açıklanacak mı diye beklemek zorunda kalmıştır. Ancak Ösym en sonunda açıklama yapmış, resmi twitter adresinden süreç ile ilgili bilgi vermiştir. Bu bilgilendirme sonrası davayı açan dershane yöneticisi hemen bir video yayınlayıp kendini aklamaya çalışmış ve bizim arkamızda olduğunu söylerek kandırmaya çalışmıştır. Bu noktaya gelinene kadar kendilerinin sponsor olduğu*****www.*************************.com*****sitesinden moderatör ve yöneticiler vasıtasıyla hukuk sürecini bizlerden saklamış ve tüm dikkati, tepkiyi ösym nin üstüne atmayı başarmıştır. Kendi dershane hocaları tarafından facebook üzerinden şimdi açıklanacak bu ay açıklanacak diyerek bütün doktor arkadaşları oyalamış ve dava sürecini gizlemiştir. Halbuki bu kadar çok adayın girdiği ve uzman olmak için çabaladığı sınavda bizleride ilgilendiren bu sürecin paylaşılması gerekirdi. Davalar öğrenildekten sonra TUSDATA tus dershanelerinin sahibi de olan Sami Selçuk Biricik bir açıklama yapmak zorunda kalmıştır.***** Açıklama linktedir ;***** Kendilerinin isimlerine ne derse desinle bu kurum açık bir şekilde dershanecilik yapmaktadır. Bir kurs parası 8000 tl civarında değişmektedir. Hocalar devlet ve üniversite hastanelerinde hali hazırda çalışmakta olan hocalardır.***** Bu açıklama sonrası mahkeme ile ilgili tekrar bir bekleme süreci başladı ve herhangi bir bilgilendirilme olmadı. Ancak baskılara dayanamayan dershane yönetimi tepkileri azaltmak için dava avukatı av.Burhan Özkaya tarafından açıklama yaptırıldı.***** Avukatın açıklaması ;***** DEĞERLİ ARKADAŞLAR***** Malumunuz olduğu üzere 2015 yılı Eylül ayında yapılan TUS’da bir kısım hatalı sorular olduğu düşüncesi ile sınava giren bazı doktor arkadaşlarımızın bizi vekil tayin etmeleri üzerine hatalı soruların iptali için dava açtık. Yasada bu davaların açılabilmesi 10 gün ile sınırlı olması sebebiyle ilk etapta 6 sorunun iptali için dava açtık.***** Sonrasında dava açan doktor arkadaşların bir mikrobiyoloji sorusunun da hatalı olduğuna dair textbook referansı getirmeleri sebebi ile 2. Bir dava açmak zorunda kaldık. Hukuken 2. Davanın 1. Dava dosyasına dahil edilmesi mümkün olmadığından davaların birleştirilmesi için ciddi bir çaba sarfettik ve davalar birleştirildi. Bir an önce sınav sonucunu bekleyen doktor arkadaşlarımızın mağduriyetini giderebilmek maksadı ile dosyaları memur eliyle Ankara Bölge İdare Mahkemesinden Ankara 5. İdare Mahkemesine getirdik.***** Mahkeme de haklı olarak bilirkişi isimlerinin belirlenmesi için Ankara’da bulunan 4 tane üniversiteye 13.11.2015 tarihi itibarıyla yazı yazdı ve yazının tebliğinden itibaren 3 gün içinde cevap verilmesini istedi. Yine zamandan kazanmak için bu yazıları da hızlı posta ile üniversitelere tebliğ ettirdik. Bunlardan cevap verenler de oldu. Cevap verme süresi ise 19.11.2015 tarihi itibarıyla dolacak ve sonrasında Mahkeme bize ve ÖSYM’ye bilirkişilere itirazımız olup olmadığını soracak.***** Biz Mahkeme ile yaptığımız görüşmede yazışmalar ile zaman kaybedilmemesi için “ÖSYM ile de görüşelim, taraflar olarak itirazımızın olmadığını da beyan edelim ve böylece dosya bir an önce tamamlansın” dedik.***** ÖSYM de bizim gibi davanın bir an önce sonuçlanması için çaba sarf eder, bir kısım usuli işlemlerle zaman kaybına mahal vermez ise kanaatim o ki dava en geç Aralık ortasına kadar sonuçlanır.***** Elbette sonuçların açıklanmaması doktor arkadaşlarımızı strese sokmaktadır. Bunun bilincindeyiz. Ancak bugüne kadar çok sayıda TUS’da hatalı soruların iptali için açtığımız davalar neticesinde yüzlerce doktor arkadaşımız daha üst tercihlerine yerleşebildiler ya da tekrardan tercih yapma hakkı elde ettiler. Ancak bu arada yerleştirmeler yapıldığı için aldıkları eğitimler, verdikleri emekler boşa gitti. Daha önce açılan davalar neredeyse 1 yıl civarında sürmüş iken son açtığımız dava yaklaşık 3 ay içerisinde neticelenecek. Bu sebeple biraz daha sabretmek gerekir.***** Diğer taraftan bizim açtığımız davadan sonra ÖSYM, dava konusu ettiğimiz 3 adet soruyu iptal etti. Dolayısıyla hatalı sorular sebebiyle hakları ihlal olacak olan arkadaşlar esasında ciddi bir kazanım elde ettiler. Halen davası devam eden soruları da ilgili tüm tıp kamuoyu bilmektedir.***** Gönül ister ki bu davalar en kısa sürede sonuçlansın. Hatta 2577 sayılı İdari Yargılama Usul Kanunu’nun 20/B maddesi de bu hususta özel bir düzenleme getirdi ve yargılamanın hızlandırılması amaçlandı.***** Ancak Ankara’da bir İdare Mahkemesinde yılda 3.000 tanenin üzerinde dava açılmakta. Mahkemeler iş yükü ve usuli işlemler altında ezilmekte. Fiili imkansızlıklar sebebiyle olması gerekenle olanın örtüşmediğini de görmekteyiz, yaşamaktayız. Sürecin hızlandırılması için elimizden gelen tüm çabayı sarfetmekteyiz.***** Bu vesileyle tüm doktorlarımızın biraz daha sabretmelerini ve bu sınavda alacakları sonuçların da gönüllerince olmasını temenni ediyorum.***** Av. Burhan ÖZKAYA Açıklama 18.11.2015(sınav tarihinden 59 gün sonra) tarihinde yapıldı. Açıklama sonucunda öğrendiğimiz şey ise 50 gündür davaların birleştirilmesi için uğraştıkları ancak zaten iki ayrı davayı da kendilerinin açmış olmasıydı. Bu sürecin zaten asıl olarak uzamasının sebebinin kendilerinin olmasıydı. Binlerce doktorun planları ve hayatlarıyla sadece kendi adlarının anılması ve reklamlarının yapılması amacıyla oynamak zaten böyle vicdansız tek amacı para, kar olan bir kuruma yakışırdı zaten. Bunu anlayan birçok doktor arkadaş ,kendi sponsor oldukları ancak özgür bir alan dedikleri , *************************.com sitesinden atıldı. Şimdi anlaşılıyor ki kendi adları sanları daha çok duyulsun diye bu süreci kasıtlı olarak uzatmış durumdalar. Ancak bunu söyleyebilecek sesimizi duyurabilecek bir yer bulamadım. Sorulara açtıkları davalarda en sonunda ortaya çıkan vahim durum ise davayı açtırdıkları şahısın itiraz ettiği sorulardan birini doğru yapmış olduğu ortaya çıktı. Bunun neticesinde o soruya açılan dava iptal edildi. Elimize geçen açıklama : Tüm 2015 Eylül TUS cularının merak ettiği 103 nolu sorunun akıbetini paylaşıyorum arkadaşlar.Mahkeme bilirkişi raporu olmadan soruyu nasıl iptal eder sorusunun cevabı da burda..Dava dosyasından aynen aktarıyorum:***** "Ayrıca,dosya içerisinde mevcut davacının optik cevap formu ile cevap anahtarı karşılaştırma tablosunun incelenmesinden,davacının hatalı iddiasıyla iptalini istediği 'Klinik Bilimler Testi' 103. soruyu doğru cevapladığı görüldüğünden,bu sorunun iptali istemi açısından davacının menfaatini etkileyen bir durum olmadığından 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun idari işlemler nedeniyle açılacak iptal davalarının ancak menfaatleri ihlal edilenlerce açılabileceğine yönelik 2. maddesi uyarınca davacının dava açma ehliyetinin olmadığı ve bu soruya yönelik olarak yürütmenin durdurulması isteminin reddi gerektiği sonuca varılmıştır." Yukarıda paylaştığım video linkinde açık bir şekilde ÖSYM nin zaten 8 soruyu iptal ettiğini ancak bizim istediklerimizi etmediğini diğer iptal ettiği sorularının da aslında doğru olduğunu söylüyorlar. Halbuki sınav sonrası bir çok arkadaşımız o sorulara da itiraz dilekçesi vermişti. ÖSYM bunu görerek gerekli iptalleri yapmış. Ama bu dershane sahibi kendi istedikleri onlar olmadığı için doğru soruları iptal etti diyor. Halbuki iptal olan sorula açık bir şekilde yanlış sorulardı.***** Buradan çıkan sonuç ise açık bir şekilde göstermektedir ki Sınav birincisini kendilerinden çıkarmak için art niyetli olarak beli sorular seçilmiş ve netler artırılmayı çalışılmaktadır. Bunu cezasını bizim gibi sisteme ses çıkarmayan ve ayak uyduran kurumların, devletin ve hukukun adilliğine inanan doktorlar çekmektedir. Her şeyden öte ailelerimiz nişanlımız, eşimiz ve çocuklarımız bu zor durumda bizim ile beraber sürünmektedirler. Sizlerden ricam bizimde sesimizi duymanız ve ben ve benim gibi doktorları düşünerek ,ailelerini düşünerek adil olan adaletli olan neyse mümkün olan en hızlı biçimde yapılması için bizim için takipçi olmanızdır.***** Saygılarımla " "Asıl mesele o burada konuşalan o değil ama . Burada anlatılan sadece kendi istediği sorular iptal edilsin diye uğraşan ve kasıtlı olarak 2 ayrı dava açan bunun yüzünden bizi bekleten beklerkende hiç bir açıklama yapmayan tusdata. Suan hiçbir duruşma görülmemiş biliyorsun demi hocam ? Sebep aynı avukat iki dava açmış ayrı ayrı birinde 6 soruya diğerinde 1 soruya . 1 soruluk dava birleşsin diye 50 gündür bekliyoeuz. Bunu anlayın ösym suçlu mu evet ama tusdata da masumu yada kurtarıcıyı oynamasın . Ayıptır. Kör değiliz yazı bununla ilgili" düşün yakamızdan |
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |||||||||
Guest
|
![]() Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
İLKER AKGÜNGÖR ÖSYM, yaklaşık 3 bin doktorun katıldığı Tıpta Yan Dal Uzmanlık Sınavı’nda (YDUS) sınava giren tüm doktorların sonuçlarını sitesinde yayınlarken, dava açıldığı gerekçesiyle 174 genel cerrahın sınav sonuçlarını 1.5 aydır açıklamıyor. 14 Aralık 2014’te yapılan YDUS’un sonuçları 8 Ocak 2015’te açıklandı. Yerleştirme sonuçları ise 10 Şubat’ta ÖSYM’nin internet sitesinde yayınlandı. Ancak sınavda hatalı soru sorulduğuna dair bir cerrahın açtığı dava yüzünden sınava giren tüm cerrahlar hala mahkeme sonucunu bekliyor. İnternet forumlarında ise bir çok cerrah tepkisini, “Bu cerrahlar size ne yaptı arkadaş” diyerek gösteriyor. “Baskı yüzünden davadan vazgeçtim” Davayı açan Op. Dr. Cemil Binarbaşı ise şöyle konuşuyor: “13 sorunun hatalı olduğunu düşündüğüm için dava açtım. Sonuçlar açıklanmayınca ÖSYM’yi arayan cerrahlara davayı açan kişinin yani benim bu durumdan sorumlu olduğumu söylemişler. Sınava giren cerrah meslektaşlarım o kadar yoğun baskı yaptı ki önceki gün mahkemeye dilekçe vererek davadan vazgeçmek zorunda kaldım. Bu kez de diğer bir grup cerrah ‘umudumuz bu davaydı niye geri çektin’ diye üzerime geliyor. Sanki ÖSYM Başkanı benim ve kararları ben veriyormuşum gibi davranılıyor. Ne İsa’ya ne de Musa’ya yaranamadım. YGS’ye dava açılırsa 2 milyon kişinin de sınav sonuçlarını açıklamayacaklar mı çok merak ediyorum.” Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, son 10 yılda yapılan sınav sonuçlarına yönelik detaylı incelemeler yapmak üzere Sınav Sonuçlarını İzleme ve Değerlendirme Birimi kurduklarını bildirdi 13 Kasım 2017 20:00 ÖSYM, son 10 yılın tüm sınavlarını incelemeye aldı ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, yaptığı açıklamada, yeni kurdukları Sınav Sonuçlarını İzleme ve Değerlendirme Birimi'de ÖSYM tarafından son 10 yılda yapılan tüm sınavların masaya yatırılacağını açıkladı. Birimin her bir sınavla ilgili çok sayıda farklı analizi gerçekleştireceğini belirten Özer, şunları kaydetti: "Bu bağlamda her bir sınav için tüm sınav merkezlerine yönelik derinlemesine olağan dışılık analizi yapılacak. Aynı zamanda biyometrik analiz yaparak bir adayın yerine başka birinin sınava girip girmediğini tespit edebileceğiz. Söz konusu birim, ihbarları değerlendireceği gibi her bir adaya yönelik kapsamlı analizler yaparak olağan dışı bulguları tespit edecek. Birimde, her bir adayın girmiş olduğu aynı tip sınavlarda sınav sonuçları değerlendirilecek ve olağan dışı bir bulguya rastlanması halinde adayların eşdeğer sınava çağrılması için gerekli süreç de yönetilecek." OLAĞAN DIŞI BİR DURUMDA SUÇ DUYURUSUNDA BULANACAĞIZ Özer, söz konusu birimin ilk olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan soruşturmalara konu sınavları analiz etmeye başladığını vurguladı. Analizlerin kasım ayı sonu itibarıyla bitirileceğini açıklayan Özer, "Sonra soruşturma olup olmadığına bakmaksızın son 10 yılın tüm sınavlarının olağan dışılık raporlarını hazırlayacağız. Olağan dışı bir durum tespit edilmesi durumunda suç duyurularında bulunacağız." dedi. BİRİM, 34 JOKER BELİRLEDİ ÖSYM Başkanı Mahmut Özer, süreçte elde edecekleri bulgulara bağlı olarak 10 yıllık inceleme süresini de genişletebileceklerine işaret etti. Birime bağlı komisyonların çalışmaları sonucunda şu ana kadar 34 joker aday belirlediklerini ifade eden Özer, "43 adayın sınav sonuçlarını iptal ettik ve toplam 77 kişi ile ilgili suç duyurusunda bulunduk. Ayrıca 21 adayı eşdeğer sınava çağırdık. Eşdeğer sınava katılan 6 adaydan 3'ünün sınavı geçersiz sayıldı. Sınav güvenliğine yönelik çalışmalarımız devam ediyor." bilgisini verdi. Anadolu Ajansı osym nin arındığını söylemek zor üçgen ? dörtgen ? paralel ? |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Guest
|
![]() Alıntı:
Ösym de para karşılığı işlerin halledildigi izlenimi veriyor |
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Guest
|
![]()
Anadolu Ajansı
***** son dakika Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği, ABD'nin vize adımına karşılık, ABD vatandaşlarına yönelik vize kısıtlamalarının kaldırıldığını açıkladı. ÖSYM'den ölçme ve değerlendirme süreçlerini geliştirmede yeni adım ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Özer, "Merkezin ölçme ve değerlendirme süreçlerinin iyileştirilmesi amacıyla ÖSYM'ye bağlı Ölçme ve Değerlendirme Süreçlerinin İyileştirilmesi ve Geliştirilmesi çalışma grubu kurduk." dedi. *****anasayfa*****>*****eğitim*****21.12.2017******************** ANKARA -*****Selma Kasap Ölçme,*****Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer,*****merkezin ölçme ve değerlendirme süreçlerinin iyileştirilmesi amacıyla, "Ölçme ve Değerlendirme Süreçlerinin*****İyileştirilmesi ve Geliştirilmesi" çalışma grubu kurduklarını açıkladı. Prof. Dr. Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ÖSYM olarak, tüm süreçleri masaya yatırdıklarını belirterek, ölçme ve değerlendirme süreçlerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için dış değerlendirmeye ve bakışa ihtiyaçlarının bulunduğunu ifade etti. Bu nedenle bu alanla çalışmaları olan, daha önce ÖSYM Yönetim Kurulu'nda görev yapmış ve ölçme ve değerlendirme süreçleri ile deneyimi bulunan öğretim üyelerinin bu bağlamda katkılarını almak üzere, bir çalışma grubu oluşturduklarını anlatan Özer, "ÖSYM'ye bağlı 'Ölçme ve Değerlendirme Süreçlerinin İyileştirilmesi ve Geliştirilmesi' çalışma grubumuz, merkezin ölçme ve değerlendirme süreçlerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi, dünyadaki iyi uygulamaların adaptasyonu ile ilgili öneriler geliştirecek." diye konuştu. ÖSYM, analiz yayınlayacak Çalışma grubunun üç temel amacı bulunduğunu aktaran Özer, bunlardan birincisinin mevcut süreçlerin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi olduğunu, bu bağlamda çözümler üretileceğini ve uygulamaya konulacağını belirtti. İkinci olarak da dünyada benzer merkezlerin iyi uygulamalarını ÖSYM'ye adapte etmeyi amaçladıklarını vurgulayan Özer, ÖSYM'de analiz ve raporlar hazırlanması yönünde yol haritası belirleyeceklerini kaydetti. Özer, "ÖSYM maalesef yaptığı sınavlarla ilgili analizler yayınlamıyor. 2018 yılından itibaren dünyadaki benzer sınav merkezleri gibi analizler yayınlamak istiyoruz. Böylece veriler üzerinden sağlıklı bir şekilde tartışma zemini olacak." dedi. Çalışma grubunda İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Bayram Çetin, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selahattin Gelbal, ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Eryılmaz, Hacettepe Üniversitesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Petek Aşkar, Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sıtkı Yıldız yer alıyor. Anadolu Ajansı |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |||||||||
Guest
|
![]() Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, son 10 yılda yapılan sınav sonuçlarına yönelik detaylı incelemeler yapmak üzere Sınav Sonuçlarını İzleme ve Değerlendirme Birimi kurduklarını bildirdi 13 Kasım 2017 20:00 ÖSYM, son 10 yılın tüm sınavlarını incelemeye aldı ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, yaptığı açıklamada, yeni kurdukları Sınav Sonuçlarını İzleme ve Değerlendirme Birimi'de ÖSYM tarafından son 10 yılda yapılan tüm sınavların masaya yatırılacağını açıkladı. Birimin her bir sınavla ilgili çok sayıda farklı analizi gerçekleştireceğini belirten Özer, şunları kaydetti: "Bu bağlamda her bir sınav için tüm sınav merkezlerine yönelik derinlemesine olağan dışılık analizi yapılacak. Aynı zamanda biyometrik analiz yaparak bir adayın yerine başka birinin sınava girip girmediğini tespit edebileceğiz. Söz konusu birim, ihbarları değerlendireceği gibi her bir adaya yönelik kapsamlı analizler yaparak olağan dışı bulguları tespit edecek. Birimde, her bir adayın girmiş olduğu aynı tip sınavlarda sınav sonuçları değerlendirilecek ve olağan dışı bir bulguya rastlanması halinde adayların eşdeğer sınava çağrılması için gerekli süreç de yönetilecek." OLAĞAN DIŞI BİR DURUMDA SUÇ DUYURUSUNDA BULANACAĞIZ Özer, söz konusu birimin ilk olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan soruşturmalara konu sınavları analiz etmeye başladığını vurguladı. Analizlerin kasım ayı sonu itibarıyla bitirileceğini açıklayan Özer, "Sonra soruşturma olup olmadığına bakmaksızın son 10 yılın tüm sınavlarının olağan dışılık raporlarını hazırlayacağız. Olağan dışı bir durum tespit edilmesi durumunda suç duyurularında bulunacağız." dedi. BİRİM, 34 JOKER BELİRLEDİ ÖSYM Başkanı Mahmut Özer, süreçte elde edecekleri bulgulara bağlı olarak 10 yıllık inceleme süresini de genişletebileceklerine işaret etti. Birime bağlı komisyonların çalışmaları sonucunda şu ana kadar 34 joker aday belirlediklerini ifade eden Özer, "43 adayın sınav sonuçlarını iptal ettik ve toplam 77 kişi ile ilgili suç duyurusunda bulunduk. Ayrıca 21 adayı eşdeğer sınava çağırdık. Eşdeğer sınava katılan 6 adaydan 3'ünün sınavı geçersiz sayıldı. Sınav güvenliğine yönelik çalışmalarımız devam ediyor." bilgisini verdi. Anadolu Ajansı ANASAYFA > Basın Odası > Haberler > 2014 > Gazetelerde Yer Alan Asılsız İddialar (16.09.2014) Gazetelerde Yer Alan Asılsız İddialar (16.09.2014) BASIN AÇIKLAMASI (16.09.2014) Gazetelerde Yer Alan Asılsız İddialar Bugün bazı günlük gazetelere ilan vererek, 2014-TUS/DUS Sonbahar Dönemi sınavı ile ilgili asılsız iddialarla Sayın Cumhurbaşkanımızı ve Sayın Başbakanımızı yanıltıcı mahiyette açık mektup yazan bir grup isim, ÖSYM'yi ağır suçlamalarla töhmet altında bırakacak ifadeler kullanmışlardır. Son dört yıl içinde geliştirmiş olduğu sınav sistemi, güçlendirilmiş insan kaynağı ve günün koşullarında modernize edilmiş teknolojik altyapısı ile ÖSYM, yapmış olduğu her işlemi saniyesi saniyesine kontrol altına almış ve her saniyenin hesabını verebilecek duruma gelmiştir. ÖSYM'nin sınavlarında sorduğu her bir soru farklı zamanlarda çok sayıda akademisyen tarafından titizlikle hazırlanmakta ve denetlenmektedir. Buna rağmen bazı sorular, ortaya çıkan ve çoğu zaman da esasa ilişkin olmayan ancak mutlak adalet bakımından gerekli olduğu düşünüldüğünden, sınav sonrasında adayların verdikleri cevapların analizi ve bilim kurullarının görüş ve tavsiyeleri ile ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından iptal edilmektedir. Ancak, sürekli değişerek gelişen ve tıp gibi son derece geniş bir alanda farklı yorum ve bakışlara dayanılarak çoğu zamanda umulmadık biçimde mahkemeler tarafından iptal edilen sorular da olmaktadır. Bu durumlar, ÖSYM tarafından adayları asla mağdur etmeyecek biçimde yönetilmektedir. İlanda yer alan ve iddiadan ibaret gerçek dışı bazı hususlara incelendiğinde; ÖSYM sınavlarına giren ve isteyen her aday, sınavda kendi kullandığı soru kitapçığını, cevap kağıdını ve kendisine ait cevap anahtarını inceleyebilmektedir, ÖSYM hiç bir zaman adaylara, iddia edildiği gibi, "soruları ezberle" demez, Veri tabanında değişiklik yaparak herhangi bir kişiye sağlanacak haksız bir kazanç, karşılığında ağır cezaları gerektirmektedir. Bu ve benzeri düzenlemeler 6114 sayılı Kanunda açıkça yer almıştır, ÖSYM hiç bir adaya asla haksız kazanç temin etmez. Söz konusu ilan, ticari malzemesi giderek tükenen bir TUS hazırlık dersanesinin organizasyonu olup asla itibar edilmemelidir. Toplam 39 ismin yer aldığı ve bu isimlerden de sadece 13'ünün 2014 yılında TUS/DUS sınavlarına girdiği halde “Tüm adaylar adına” açıklama yapıldığı iddiası tam karşılığı ile gerçek dışı ve gülünçtür. Mezkur dershanenin bu saldırılarını yönetmekle görevli olduğu sosyal medya paylaşımlarından anlaşılan, listede ismi bulunan, dershane idarecisi kişinin, bu deshaneye bir şekilde bağlı kişileri organize etmek suretiyle infial ve aynı zamanda reklam amaçlı böylesi bir girişimde bulunduğu açıktır. Kaldı ki, ÖSYM’nin oluşturduğu teknik altyapı sayesinde malum dershane sahibi olarak tanınan diğer bir kişinin de eski bir tarihte başkasının yerine sınava girdiği tespit edilmiş, ancak başlatılan soruşturma zaman aşımı dolayısıyla akim kalmıştır. ÖSYM, sadece hak edene hak ettiğinin verilmesini gerçekleştirmek amacıyla sınav güvenliğinden taviz vermeksizin ölçme kalitesini korumaya yönelik faaliyetlerinden asla vazgeçmeyecek ve Türkiye için olabilecek en güvenilir sınav sistemini sürdürmeye devam edecektir. Adaylara ve kamuyouna duyurulur. ÖSYM BAŞKANLIĞI Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
ösym yi hallaç pamuğu gibi atmışlar Sır Oda’ya sızmışlar paylaş CROPY Sır Oda’ya sızmışlar Ankara’daki soruşturmada bir itirafçı, FETÖ’nün ÖSYM sorularını nasıl çaldığını deşifre etti. FETÖ’cülerin göz okuma sistemiyle girilen ‘Sır Oda’daki bilgisayara uzaktan erişimi sağlayan korsan yazılımla sızdığı anlaşıldı. FETÖ’nün bu şekilde son 15 yılın tüm sınav sorularını çaldığı tespit edildi YÜKSEL TEMEL Gündem YÜKSEL TEMEL Cumartesi 14.01.2017 FETÖ MİLYONLARCA GENCİN HAYALİNİ BÖYLE ÇALDI! Terör örgütü FETÖ'nün sınav usulsüzlüğüne ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada çok önemli ayrıntılara ulaşıldı. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Ender Coşkun'un yürüttüğü soruşturmada milyonlarca öğrencinin kaderinin belirlendiği sınav merkezi olan ÖSYM mercek altına alındı. Daha önce ÖSYM'nin soru hazırlama biriminde görevli 3 şüpheli gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden 2'si tutuklanırken, 1'inin itirafçı olduğu öğrenildi. İsmi gizli tutulan itirafçının savcılığa, "Sır Odasındaki bilgisayarlara yüklenen sorular 'sanal sunucu' vasıtasıyla ele geçiriliyor. Erişim yetkisi bulunan kişiler bu bilgisayarlara soruları yükleyebiliyor, alabiliyor ve silebiliyor" dediği öğrenildi. Bu itiraf üzerine Savcı Coşkun ve beraberindeki bilişim uzmanı polisler ÖSYM'nin en mahrem yeri olan soru hazırlama birimi ve soruların tamamlandıktan sonra yüklendiği "Sır Odası"nda bir dizi inceleme yaptı. Göz okuma "retina sistemi"yle girilen odadaki bilgisayarlardaki ilk incelemede, uzaktan erişimi sağlayan "ara yüz" yazılım programı ve "sanal sunucu" tespit edildi. Bu birimlerde çalışan ve bilgisayarlara erişim yetkisi bulunanların yüklenen bu korsan yazılım vasıtasıyla uzaktan erişim sağladığı belirtildi. Soruların uzaktan erişimle ele geçirilerek flaş belleklere yüklenip başta Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği olmak üzere FETÖ ile bağlantılı dershane ve okullarda örgüt üyelerine servis edildiği saptandı. Son 15 yıldaki tüm sınav sorularının bu şekilde çalındığı anlaşıldı. SON 15 YIL ARAŞTIRILACAK Bu tezgahın ortaya çıkarılmasının ardından Başsavcılık soruşturmayı derinleştirdi. Bakanlar Kurulu'nun izniyle son 15 yıldaki soruların nasıl çalındığı mercek altına alındı. İncelenecek imaj ve LOG kayıtlarından sisteme kimlerin direkt ya da uzaktan hangi tarihlerde kaç kez girildiği tespit edilecek. Ayrıca ÖSYM'deki en mahrem birim olarak bilinen "Sır Odası"nın girişinde bulunan retina sistemindeki kayıtlı personel listesi de incelemeye alındı. MİLYONLARIN HAKKI GASP EDİLDİ ÖSYM'nin yaptığı sınavlara her yıl 10 milyon kişi giriyor. 15 yıl geriye gidildiğinde bu rakam on milyonları geçiyor. KPSS'de ise son 15 yıl içinde kamuya 1.5 milyonun üzerinde kişi yerleştirildi. Bu rakamlar terör örgütü FETÖ'nün milyonlarca gencin hayaliyle de oynadığını gözler önüne seriyor Samsun OMÜ Tıp Fakültesinde Türkiye’yi ayağa kaldıracak iddia! Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi eski dekan yardımcısı Faruk Bağırıcı hakkında müthiş bir iddia ortaya atıldı. Samsun Haber - 2017-01-23 10:10:33 Samsun OMÜ Tıp Fakültesinde Türkiye’yi ayağa kaldıracak iddia! Samsun Haber - Daha önce Paralel yapı mensubu olduğunu deşifre ettiğimiz ve halen tutuklu bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi eski dekan yardımcısı Faruk Bağırıcı’nın Tıp Fakültesi’nde okuyan cemaat mensubu öğrencilere sınav sorularını vererek ders çalışmadan sınıf geçmelerini sağladığı iddia ediliyor. İddiaya göre, Faruk Bağırıcı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi dekanı Prof. Dr. Haydar Şahinoğlu’nun yardımcılığını yaptığı 2008 yılından 2014 yılına kadar yaklaşık 1200 civarında tıp fakültesi öğrencisini sınav sorularını vererek mezun etti. 17/25 Aralık sürecinden sonra da aktif olarak Paralel Yapı için çalışan Tıp Fakültesi çalışanlarını Ufuk- Sağlık Sen’e üye yapmak için üniversitenin resmi internet sitesini ve resmi e-posta adresinden mesajlar gönderen Faruk Bağırıcı, Mart 2014’te yapılan genel seçimlerde bütün Personeli Dekanlığın gücünü kullanarak AK Parti’ye oy vermemeleri için tehdit eden bir isim olarak öne çıkmıştı. SAĞLIĞIMIZ KİMLERE EMANET Bilindiği gibi Faruk Bağırıcı, 2008 yılından itibaren Ondokuz Mayıs Tıp Fakültesi Dekanı A. Haydar Şahinoğlu’nun yardımcılığını yapmıştı. Ocak 2010 yılında bir süre Turgut Özal Üniversitesi’nde görev yapan Bağırıcı, Mart 2011 yılında tekrar OMÜ’ye döndükten sonra Tıp Fakültesi Dekanı Haydar Şahinoğlu tarafından yeniden dekan yardımcısı olarak görevlendirilmişti. Faruk Bağırıcı’nın sınav soruları vererek dersleri geçmelerini sağladığı öğrenciler şimdi Türkiye’nin muhtelif yerlerinde doktor olarak görev yapıyor ve vatandaşların sağlıkları bunlara emanet ediliyor. Hiçbir dersten kalmadan tıp fakültesini tam zamanında bitirerek diploma alan Cemaat mensubu öğrencilerin hiç ders çalışmamalarına rağmen derslerini ve sınıflarını geçerek mezun olmaları, derslerini sıkı takip edip sabahtan akşama hatta gece yarılarına kadar ders çalışmalarına rağmen başarılı olamayan öğrencilerin dikkatlerini çekmişti. Aynı durumun OMÜ’nün başka üniversitelerin başka başka bölümlerinde de tekerrür etmiş olmasından tereddüt ediliyor |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Guest
|
![]()
TUS, ÖSYM'DE MASAYA YATIRILDI:E-SINAV YAPILABİLİR!
*****#4040771**********gönderen*****drhaber***** *****05.01.2018 - 12:28:09 ÖSYM'de, TUS'un niteliğini artırma, karşılaşılan sorunlara çözüm üretme ve özellikle soru iptal davaları nedeniyle geciken sonuç açıklama süreçlerini iyileştirmeye yönelik önlemler ele alındı ÖSYM'de düzenlenen toplantıda, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nın (TUS) niteliğini artırma, karşılaşılan sorunlara çözüm üretme ve özellikle soru iptal davaları nedeniyle geciken sonuç açıklama süreçlerini iyileştirmeye yönelik önlemler ele alındı ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurum olarak yaptıkları sınavların kalitesini artırmaya yönelik çalışmaların hızla devam ettiğini ifade etti. Bu konuda kendi iç süreçlerini sürekli iyileştirdikleri gibi paydaşların da görüş ve önerilerine göre revizyonlar yaptıklarını anlatan Özer, "Bu bağlamda Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nı, Sağlık Bakanlığı Tıpta Uzmanlık Kurulu Üyeleri ile masaya yatırdık. Tüm süreç ve iyileştirme yapılacak alanlar detaylı bir şekilde tartışıldı. Bu görüşmelerimiz diğer paydaşlarımızla da devam edecektir." değerlendirmesinde bulundu. Özer, toplantıda, "TUS sınavlarında e-Sınav yapabilme imkanı, itiraz edilen sorular, soru iptal davaları, geciken sonuç açıklama süreçlerinin detaylı bir şekilde tartışıldığını ve alınabilecek önlemlerin de müzakere edildiğini" belirtti. Toplantıya, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer'in yanı sıra başkan yardımcıları ve daire başkanları, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Alper Cihan, Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Alaattin Dilsiz, Sağlık Bakanlığı Tıpta Uzmanlık Kurulu üyeleri Prof. Dr. Kenan Sağlam, Prof. Dr. Mustafa Paç, Prof. Dr. Doğan Ünal, Prof. Dr. Serpil Karaoğlanoğlu, Prof. Dr. Dilek Aslan, Prof. Dr. M. Emin Yılmaz, Prof. Dr. Çetin Erol, Prof. Dr. Zeynep Yeşil Duymuş, Uzm. Dr. Engin Uçar, Uzm. Dr. H. Alp Soysal katıldı. Sabah |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |||||||||
Guest
|
![]() Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, son 10 yılda yapılan sınav sonuçlarına yönelik detaylı incelemeler yapmak üzere Sınav Sonuçlarını İzleme ve Değerlendirme Birimi kurduklarını bildirdi 13 Kasım 2017 20:00 ÖSYM, son 10 yılın tüm sınavlarını incelemeye aldı ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, yaptığı açıklamada, yeni kurdukları Sınav Sonuçlarını İzleme ve Değerlendirme Birimi'de ÖSYM tarafından son 10 yılda yapılan tüm sınavların masaya yatırılacağını açıkladı. Birimin her bir sınavla ilgili çok sayıda farklı analizi gerçekleştireceğini belirten Özer, şunları kaydetti: "Bu bağlamda her bir sınav için tüm sınav merkezlerine yönelik derinlemesine olağan dışılık analizi yapılacak. Aynı zamanda biyometrik analiz yaparak bir adayın yerine başka birinin sınava girip girmediğini tespit edebileceğiz. Söz konusu birim, ihbarları değerlendireceği gibi her bir adaya yönelik kapsamlı analizler yaparak olağan dışı bulguları tespit edecek. Birimde, her bir adayın girmiş olduğu aynı tip sınavlarda sınav sonuçları değerlendirilecek ve olağan dışı bir bulguya rastlanması halinde adayların eşdeğer sınava çağrılması için gerekli süreç de yönetilecek." OLAĞAN DIŞI BİR DURUMDA SUÇ DUYURUSUNDA BULANACAĞIZ Özer, söz konusu birimin ilk olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan soruşturmalara konu sınavları analiz etmeye başladığını vurguladı. Analizlerin kasım ayı sonu itibarıyla bitirileceğini açıklayan Özer, "Sonra soruşturma olup olmadığına bakmaksızın son 10 yılın tüm sınavlarının olağan dışılık raporlarını hazırlayacağız. Olağan dışı bir durum tespit edilmesi durumunda suç duyurularında bulunacağız." dedi. BİRİM, 34 JOKER BELİRLEDİ ÖSYM Başkanı Mahmut Özer, süreçte elde edecekleri bulgulara bağlı olarak 10 yıllık inceleme süresini de genişletebileceklerine işaret etti. Birime bağlı komisyonların çalışmaları sonucunda şu ana kadar 34 joker aday belirlediklerini ifade eden Özer, "43 adayın sınav sonuçlarını iptal ettik ve toplam 77 kişi ile ilgili suç duyurusunda bulunduk. Ayrıca 21 adayı eşdeğer sınava çağırdık. Eşdeğer sınava katılan 6 adaydan 3'ünün sınavı geçersiz sayıldı. Sınav güvenliğine yönelik çalışmalarımız devam ediyor." bilgisini verdi. Anadolu Ajansı ANASAYFA > Basın Odası > Haberler > 2014 > Gazetelerde Yer Alan Asılsız İddialar (16.09.2014) Gazetelerde Yer Alan Asılsız İddialar (16.09.2014) BASIN AÇIKLAMASI (16.09.2014) Gazetelerde Yer Alan Asılsız İddialar Bugün bazı günlük gazetelere ilan vererek, 2014-TUS/DUS Sonbahar Dönemi sınavı ile ilgili asılsız iddialarla Sayın Cumhurbaşkanımızı ve Sayın Başbakanımızı yanıltıcı mahiyette açık mektup yazan bir grup isim, ÖSYM'yi ağır suçlamalarla töhmet altında bırakacak ifadeler kullanmışlardır. Son dört yıl içinde geliştirmiş olduğu sınav sistemi, güçlendirilmiş insan kaynağı ve günün koşullarında modernize edilmiş teknolojik altyapısı ile ÖSYM, yapmış olduğu her işlemi saniyesi saniyesine kontrol altına almış ve her saniyenin hesabını verebilecek duruma gelmiştir. ÖSYM'nin sınavlarında sorduğu her bir soru farklı zamanlarda çok sayıda akademisyen tarafından titizlikle hazırlanmakta ve denetlenmektedir. Buna rağmen bazı sorular, ortaya çıkan ve çoğu zaman da esasa ilişkin olmayan ancak mutlak adalet bakımından gerekli olduğu düşünüldüğünden, sınav sonrasında adayların verdikleri cevapların analizi ve bilim kurullarının görüş ve tavsiyeleri ile ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından iptal edilmektedir. Ancak, sürekli değişerek gelişen ve tıp gibi son derece geniş bir alanda farklı yorum ve bakışlara dayanılarak çoğu zamanda umulmadık biçimde mahkemeler tarafından iptal edilen sorular da olmaktadır. Bu durumlar, ÖSYM tarafından adayları asla mağdur etmeyecek biçimde yönetilmektedir. İlanda yer alan ve iddiadan ibaret gerçek dışı bazı hususlara incelendiğinde; ÖSYM sınavlarına giren ve isteyen her aday, sınavda kendi kullandığı soru kitapçığını, cevap kağıdını ve kendisine ait cevap anahtarını inceleyebilmektedir, ÖSYM hiç bir zaman adaylara, iddia edildiği gibi, "soruları ezberle" demez, Veri tabanında değişiklik yaparak herhangi bir kişiye sağlanacak haksız bir kazanç, karşılığında ağır cezaları gerektirmektedir. Bu ve benzeri düzenlemeler 6114 sayılı Kanunda açıkça yer almıştır, ÖSYM hiç bir adaya asla haksız kazanç temin etmez. Söz konusu ilan, ticari malzemesi giderek tükenen bir TUS hazırlık dersanesinin organizasyonu olup asla itibar edilmemelidir. Toplam 39 ismin yer aldığı ve bu isimlerden de sadece 13'ünün 2014 yılında TUS/DUS sınavlarına girdiği halde “Tüm adaylar adına” açıklama yapıldığı iddiası tam karşılığı ile gerçek dışı ve gülünçtür. Mezkur dershanenin bu saldırılarını yönetmekle görevli olduğu sosyal medya paylaşımlarından anlaşılan, listede ismi bulunan, dershane idarecisi kişinin, bu deshaneye bir şekilde bağlı kişileri organize etmek suretiyle infial ve aynı zamanda reklam amaçlı böylesi bir girişimde bulunduğu açıktır. Kaldı ki, ÖSYM’nin oluşturduğu teknik altyapı sayesinde malum dershane sahibi olarak tanınan diğer bir kişinin de eski bir tarihte başkasının yerine sınava girdiği tespit edilmiş, ancak başlatılan soruşturma zaman aşımı dolayısıyla akim kalmıştır. ÖSYM, sadece hak edene hak ettiğinin verilmesini gerçekleştirmek amacıyla sınav güvenliğinden taviz vermeksizin ölçme kalitesini korumaya yönelik faaliyetlerinden asla vazgeçmeyecek ve Türkiye için olabilecek en güvenilir sınav sistemini sürdürmeye devam edecektir. Adaylara ve kamuyouna duyurulur. ÖSYM BAŞKANLIĞI Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
ösym yi hallaç pamuğu gibi atmışlar Sır Oda’ya sızmışlar paylaş CROPY Sır Oda’ya sızmışlar Ankara’daki soruşturmada bir itirafçı, FETÖ’nün ÖSYM sorularını nasıl çaldığını deşifre etti. FETÖ’cülerin göz okuma sistemiyle girilen ‘Sır Oda’daki bilgisayara uzaktan erişimi sağlayan korsan yazılımla sızdığı anlaşıldı. FETÖ’nün bu şekilde son 15 yılın tüm sınav sorularını çaldığı tespit edildi Gündem Dinar YÜKSEL TEMEL Cumartesi 14.01.2017 FETÖ MİLYONLARCA GENCİN HAYALİNİ BÖYLE ÇALDI! Terör örgütü FETÖ'nün sınav usulsüzlüğüne ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada çok önemli ayrıntılara ulaşıldı. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Ender Coşkun'un yürüttüğü soruşturmada milyonlarca öğrencinin kaderinin belirlendiği sınav merkezi olan ÖSYM mercek altına alındı. Daha önce ÖSYM'nin soru hazırlama biriminde görevli 3 şüpheli gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden 2'si tutuklanırken, 1'inin itirafçı olduğu öğrenildi. İsmi gizli tutulan itirafçının savcılığa, "Sır Odasındaki bilgisayarlara yüklenen sorular 'sanal sunucu' vasıtasıyla ele geçiriliyor. Erişim yetkisi bulunan kişiler bu bilgisayarlara soruları yükleyebiliyor, alabiliyor ve silebiliyor" dediği öğrenildi. Bu itiraf üzerine Savcı Coşkun ve beraberindeki bilişim uzmanı polisler ÖSYM'nin en mahrem yeri olan soru hazırlama birimi ve soruların tamamlandıktan sonra yüklendiği "Sır Odası"nda bir dizi inceleme yaptı. Göz okuma "retina sistemi"yle girilen odadaki bilgisayarlardaki ilk incelemede, uzaktan erişimi sağlayan "ara yüz" yazılım programı ve "sanal sunucu" tespit edildi. Bu birimlerde çalışan ve bilgisayarlara erişim yetkisi bulunanların yüklenen bu korsan yazılım vasıtasıyla uzaktan erişim sağladığı belirtildi. Soruların uzaktan erişimle ele geçirilerek flaş belleklere yüklenip başta Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği olmak üzere FETÖ ile bağlantılı dershane ve okullarda örgüt üyelerine servis edildiği saptandı. Son 15 yıldaki tüm sınav sorularının bu şekilde çalındığı anlaşıldı. SON 15 YIL ARAŞTIRILACAK Bu tezgahın ortaya çıkarılmasının ardından Başsavcılık soruşturmayı derinleştirdi. Bakanlar Kurulu'nun izniyle son 15 yıldaki soruların nasıl çalındığı mercek altına alındı. İncelenecek imaj ve LOG kayıtlarından sisteme kimlerin direkt ya da uzaktan hangi tarihlerde kaç kez girildiği tespit edilecek. Ayrıca ÖSYM'deki en mahrem birim olarak bilinen "Sır Odası"nın girişinde bulunan retina sistemindeki kayıtlı personel listesi de incelemeye alındı. Afyonkarahisar MİLYONLARIN HAKKI GASP EDİLDİ ÖSYM'nin yaptığı sınavlara her yıl 10 milyon kişi giriyor. 15 yıl geriye gidildiğinde bu rakam on milyonları geçiyor. KPSS'de ise son 15 yıl içinde kamuya 1.5 milyonun üzerinde kişi yerleştirildi. Bu rakamlar terör örgütü FETÖ'nün milyonlarca gencin hayaliyle de oynadığını gözler önüne seriyor Samsun OMÜ Tıp Fakültesinde Türkiye’yi ayağa kaldıracak iddia! Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi eski dekan yardımcısı Faruk Bağırıcı hakkında müthiş bir iddia ortaya atıldı. Samsun Haber - 2017-01-23 10:10:33 Samsun OMÜ Tıp Fakültesinde Türkiye’yi ayağa kaldıracak iddia! Samsun Haber - Daha önce Paralel yapı mensubu olduğunu deşifre ettiğimiz ve halen tutuklu bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi eski dekan yardımcısı Faruk Bağırıcı’nın Tıp Fakültesi’nde okuyan cemaat mensubu öğrencilere sınav sorularını vererek ders çalışmadan sınıf geçmelerini sağladığı iddia ediliyor. İddiaya göre, Faruk Bağırıcı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi dekanı Prof. Dr. Haydar Şahinoğlu’nun yardımcılığını yaptığı 2008 yılından 2014 yılına kadar yaklaşık 1200 civarında tıp fakültesi öğrencisini sınav sorularını vererek mezun etti. 17/25 Aralık sürecinden sonra da aktif olarak Paralel Yapı için çalışan Tıp Fakültesi çalışanlarını Ufuk- Sağlık Sen’e üye yapmak için üniversitenin resmi internet sitesini ve resmi e-posta adresinden mesajlar gönderen Faruk Bağırıcı, Mart 2014’te yapılan genel seçimlerde bütün Personeli Dekanlığın gücünü kullanarak AK Parti’ye oy vermemeleri için tehdit eden bir isim olarak öne çıkmıştı. SAĞLIĞIMIZ KİMLERE EMANET Bilindiği gibi Faruk Bağırıcı, 2008 yılından itibaren Ondokuz Mayıs Tıp Fakültesi Dekanı A. Haydar Şahinoğlu’nun yardımcılığını yapmıştı. Ocak 2010 yılında bir süre Turgut Özal Üniversitesi’nde görev yapan Bağırıcı, Mart 2011 yılında tekrar OMÜ’ye döndükten sonra Tıp Fakültesi Dekanı Haydar Şahinoğlu tarafından yeniden dekan yardımcısı olarak görevlendirilmişti. Faruk Bağırıcı’nın sınav soruları vererek dersleri geçmelerini sağladığı öğrenciler şimdi Türkiye’nin muhtelif yerlerinde doktor olarak görev yapıyor ve vatandaşların sağlıkları bunlara emanet ediliyor. Hiçbir dersten kalmadan tıp fakültesini tam zamanında bitirerek diploma alan Cemaat mensubu öğrencilerin hiç ders çalışmamalarına rağmen derslerini ve sınıflarını geçerek mezun olmaları, derslerini sıkı takip edip sabahtan akşama hatta gece yarılarına kadar ders çalışmalarına rağmen başarılı olamayan öğrencilerin dikkatlerini çekmişti. Aynı durumun OMÜ’nün başka üniversitelerin başka başka bölümlerinde de tekerrür etmiş olmasından tereddüt ediliyor |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Guest
|
![]()
ÖSYM'de düzenlenen toplantıda, TUS'a yönelik alternatif yaklaşımlar, e-Sınav imkanı ile sonuç açıklama süreçlerinin iyileştirilmesi başlıkları görüşüldü
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) yetkililerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavlarının (TUS) Tıp Fakülteleri Çekirdek Eğitim Programı (ÇEP) ile uyum düzeyi, sınavın niteliğini artırma ve sınava yönelik alternatif yaklaşımlar, e-Sınav imkanı ile sonuç açıklama süreçlerini iyileştirmeye yönelik öneriler ele alındı. ÖSYM Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya ilişkin AA muhabirine bilgi veren ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, ÖSYM olarak yaptıkları sınavların kalitesini artırmaya yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Bu konuda ÖSYM olarak kendi iç süreçlerini sürekli iyileştirdikleri gibi paydaşların görüş ve önerileri doğrultusunda da iyileştirmeler yaptıklarını dile getiren Özer, bu bağlamda TUS'u daha önce Sağlık Bakanlığı Tıpta Uzmanlık Kurulu Üyeleri ile masaya yatırdıklarını anımsattı. Bugün düzenlenen toplantıda da YÖK temsilcileri ve rektörler ile TUS'u detaylı bir şekilde ele aldıklarını aktaran Özer, "ÖSYM'de düzenlenen toplantıda, TUS sınavlarında sorulan soruların ÇEP ile uyum düzeyi, soruların madde güçlük düzeyleri, ayırt edicilikleri, sınavların tutarlılığı, alternatif yaklaşımlar, e-Sınav yapabilme ve yıl içinde sınav sayısının artırılma imkanı ve sınav ve sonuç açıklama süreçleri detaylı bir şekilde müzakere edildi." bilgisini paylaştı. Toplantının organizasyonuna desteğinden dolayı YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'a teşekkür eden Özer, katılımcılara da şükranlarını sundu. Toplantıya, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Özer, Başkan Yardımcıları ve Daire Başkanları, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Zeliha Koçak Tufan, YÖK Başkan Danışmanı Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş katıldı. Sabah |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |||||
Guest
|
![]() Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Ankara barosu avukatlarindan afyon dinar esrafindan Av. Burhan Özkaya nin ihtarnamesi icerik olarak Paralel yapı feto kainat imamı Fethullah gulenin darbecilerin o polislerin binde birini tanımam demesi türü bir aciklama İnandırıcı bulmadim Bu ilişkiler aguyla Yarınlar zor değil süper güzel olmali |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
ÖSYM eski başkanı Prof.Dr. Ali Demir'e şahitlik ediyoruz | tususev | ÖSYM | 33 | 04-25-2018 07:30 |
ÖSYM Başkanlığı'na Ömer Demir atandı | tususev | ÖSYM | 5 | 11-14-2015 11:16 |
9 Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Füzün atandı | tususev | YÖK | 1 | 07-16-2012 19:12 |
AİFD Başkanlığına Berkman seçildi | tususev | İlaç Sektörü | 0 | 03-19-2012 19:38 |
Öcalan susarak kime mesaj verdi? Mahmut ÖVÜR | tususev | Konuk Yazar | 0 | 01-26-2012 21:33 |