![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yardım | Ajanda | Forumlarý Okundu Kabul Et | ![]() |
|
Mevzuat Kanun, kanun hükmünde kararname, tüzük, yönetmelik ve tebliðler |
Anasayfa | Ýletiþim | TUS Güncel | TUS Dersaneleri | TUS Hazýrlýk | Yabancý Dil ve TUS | Mecburi Hizmet | YDUS | Tus Rehberi | DUS |
![]() |
|
Seçenekler | Stil |
![]() |
#1 |
Popüler Üye
Tecrübe Puanı: 0 ![]() |
![]()
Uzmanlýk eðitiminde devamlýlýk, kurum ve dal deðiþtirme
MADDE 16 – (1) Bu maddede belirtilen haller dýþýnda uzmanlýk eðitiminin kesintisiz sürdürülmesi þarttýr. (2) Askerlik hizmeti, doðum sonrasý ücretsiz izin ve diðer mücbir sebepler haricinde herhangi bir sebeple eðitime ara verenler veya kendi isteði veya fiiline baðlý olarak uzmanlýk eðitimi sona erenler ayný programa devam edemez. (3) Uzmanlýk eðitimine devam ederken yeniden girdikleri uzmanlýk eðitimine giriþ sýnavýnda baþarýlý olanlar ile uzmanlýk eðitimini bitirmeden ayrýldýktan sonra en geç bir yýl içinde yeniden sýnava girerek baþarýlý olan uzmanlýk öðrencilerinden; a) Uzmanlýk eðitim dalý deðiþenlerin önceki uzmanlýk eðitiminde geçen eðitim süreleri, yeni baþlayacaklarý uzmanlýk eðitimi süresinden sayýlmaz. Ancak dallarý deðiþen uzmanlýk öðrencilerinin, önceki uzmanlýk eðitimine ait süreleri ve rotasyonlarý yeni uzmanlýk eðitimi dalýndaki eðitim müfredatýnda da yer alýyor ise, yeni baþladýklarý kurumdaki program yöneticisi ve akademik kurulca kabul edildiði takdirde ve þekilde uzmanlýk eðitiminin süre ve rotasyonlarýndan sayýlýr. b) Uzmanlýk eðitim dalýný deðiþtirmeksizin program deðiþtirenlerin yeni baþlayacaklarý kurumdaki program yöneticisi ve akademik kurulca kabul edildiði takdirde ve þekilde, önceki uzmanlýk eðitiminde geçen süreler, uzmanlýk eðitiminin süre ve rotasyonlarýndan sayýlýr. (4) Uzmanlýk öðrencilerinin uzmanlýk eðitimlerini yerleþtirildikleri programda tamamlamalarý esastýr. Ancak; a) Programda hastalýk, vefat, istifa, emeklilik veya tayin gibi sebeplerle eðitici kalmadýðý veya programýn sahip olmasý gereken asgari nitelik ve standartlarý kaybettiði hallerde, programdaki uzmanlýk öðrencileri uygun bir programda eðitim almak veya rotasyon yapmak üzere kurumlarý tarafýndan altý aya kadar görevlendirilirler. Bu görevlendirmenin yapýlmadýðý hallerde Kurul tarafýndan altý aya kadar re'sen görevlendirme yapýlabilir. Bu görevlendirme süresi içerisinde ilgili programda eðitici istihdam edilemediði veya eðitime engel olan durumun ortadan kaldýrýlamadýðý hallerde programlardaki uzmanlýk öðrencisi Kurulun tespit edeceði programa, programýn baðlý olduðu kurumun mevzuatýna uygun olarak nakledilir. b) Uzmanlýk eðitimine baþlandýktan sonra ortaya çýkan (1) numaralý alt bentte açýklanan eþ durumu ve (2) numaralý alt bentte açýklanan saðlýk durumu mazeretlerinden dolayý eðitimlerine baþka bir ilde devam etmek isteyenler, mazeretlerini bildirir belgeleri kurumlarý aracýlýðý ile Kurula gönderir. Kurul doðrudan doðruya veya 5 inci maddenin birinci fýkrasýnýn (l) bendi uyarýnca oluþturulan komisyonlar marifetiyle mazeretleri geçerli görülenleri tespit eder. Mazereti kabul edilenlerin uzmanlýk eðitimine giriþ sýnavýnda almýþ olduðu puanýn, geçiþ yapýlmak istenen programýn ayný dönemindeki sýnav taban puanýna eþit veya bu puandan fazla olmasý þarttýr. O dönemde ilgili program için kontenjan açýlmamýþsa ilgili programýn uzmanlýk öðrencisi aldýðý son üç sýnav taban puan ortalamasý, bu yoksa son iki sýnav taban puan ortalamasý, bu da yoksa son sýnav taban puaný esas alýnýr. Geçiþ yapýlmak istenen programa daha önce hiç uzmanlýk öðrencisi alýnmamýþ ise puan kriteri aranmaz. Bu þartlarý taþýyanlarýn nakilleri ilgili mevzuatýna göre yapýlýr. 1) Eþ durumu nedeniyle nakil talebinde bulunan uzmanlýk öðrencileri; eþinin 8/6/1984 tarihli ve 217 sayýlý Devlet Personel Baþkanlýðý Kuruluþ ve Görevleri Hakkýnda Kanun Hükmünde Kararname kapsamýna giren bir kurum veya kuruluþta, 14/7/1965 tarihli ve 657 sayýlý Devlet Memurlarý Kanununun 4 üncü maddesinin (B) ve (C) fýkralarý ile geçici pozisyonlar hariç olmak üzere memur kadrosunda veya diðer personel kanunlarýna tabi olarak çalýþtýðýný ve eðitim aldýðý ilde eþinin kurumunun veya durumuna uygun bir kadronun bulunmadýðýný belgelemesi halinde, eþinin görevli olduðu ildeki uzmanlýk eðitimini alabileceði kuruma, böyle bir kurum yoksa en yakýn ile nakledilebilir. Eþlerden ikisinin de uzmanlýk öðrencisi olmasý halinde kurumlarýn kadro ve eðitim kapasitesi ve eþlerin tercihleri göz önüne alýnarak uygun yerde aile birliði saðlanýr. 2) Saðlýk durumu nedeniyle nakil talebinde bulunan uzmanlýk öðrencileri; kendisinin veya kanunen bakmakla yükümlü olduðu eþ, anne, baba veya çocuklarýndan birinin ortaya çýkan hastalýðýnýn o ilde tedavisinin mümkün olmadýðýný veya görev yerinin deðiþmemesi halinde bu kiþilerin hayatýnýn tehlikeye gireceðini saðlýk kurulu raporuyla belgelemesi halinde, tedavinin yapýlabileceði bir saðlýk kurumunun bulunduðu veya kiþinin saðlýðýnýn olumsuz etkilenmeyeceði bir ildeki ilgili uzmanlýk eðitiminin verildiði kuruma nakledilebilir. Ýlgili kiþilerin saðlýk kurulu raporlarýný Bakanlýðýn eðitim ve araþtýrma hastaneleri ya da Devlet üniversitelerinin uygulama ve araþtýrma merkezlerinden almalarý zorunludur. Kurul, saðlýk raporlarýný gerekli gördüðü hallerde teyit için hakem hastaneye gönderebilir. c) 17 nci maddede tarif edilen UETS’de üst üste iki kez olumsuz kanaat notu alan uzmanlýk öðrencisinin programý Kurulca deðiþtirilir. Yeni eðitim programýnda da üst üste iki kez olumsuz kanaat notu alan uzmanlýk öðrencisinin hizmet süresi ne olursa olsun uzmanlýk öðrenciliðiyle iliþkisi kesilir. Tekrar uzmanlýk eðitimine giriþ sýnavýna girip uzmanlýk eðitimine baþlayanlar hakkýnda üçüncü fýkra hükümlerine göre iþlem yapýlýr. ç) Uzmanlýk eðitimine baþlandýktan sonra herhangi bir mazeret gözetmeksizin eðitimlerine baþka bir ilde veya kurumda devam etmek isteyenlerin, aþaðýdaki þartlarý haiz ve bir defaya mahsus olmak kaydýyla ilgili mevzuat çerçevesinde atamaya yetkili makam tarafýndan geçiþleri yapýlýr: 1) Geçiþ yapýlmak istenen kurumun kabulünü gösterir belge alýnmýþ olmasý. 2) Halen eðitim görülen kurumun onayýnýn alýnmýþ olmasý. 3) Geçiþ yapýlmak istenilen kurumun kadro durumunun uygun olmasý. 4) Ýlgili uzmanlýk öðrencisinin uzmanlýk eðitimine giriþ sýnavýnda almýþ olduðu puanýn, geçiþ yapmak istediði programýn ayný dönemindeki sýnav taban puanýna eþit veya bu puandan fazla olmasý. O dönemde ilgili program için kadro açýlmamýþsa ilgili programýn uzmanlýk öðrencisi aldýðý son üç sýnav puan ortalamasý, bu yoksa son iki sýnav puan ortalamasý bu da yoksa son sýnav taban puaný esas alýnýr. Geçiþ yapýlmak istenen programa daha önce hiç uzmanlýk öðrencisi alýnmamýþ ise geçiþ iþlemi yapýlmaz. Asistanlýkta devamlýlýk, kurum ve dal deðiþtirme |
![]() |
![]() |
![]() |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Týbbi zorunluluksa cinsiyet deðiþtirme operasyonu SGK'dan | tususev | SGK | 0 | 04-02-2012 19:05 |
Asistanlýkta kurum deðiþtirme | aerol | Asistan Dr. / Araþtýrma Grv. | 0 | 06-17-2011 23:03 |
Yan dal uzmanlýk eðitiminde yabancý dil þartý kaldýrýldý | houseMD | Yan Dal Uzmanlýk Sýnavý (YDUS) | 1 | 02-08-2011 01:32 |
Týpta Uzmanlýk Eðitiminde Standardizasyon | houseMD | TUS Güncel | 1 | 01-31-2011 19:47 |
Uzmanlýk eðitiminde rotasyon süreleri belirlendi! | medihaber | TUS Güncel | 7 | 06-26-2010 08:42 |