www.steTUSkop.com ; TIP ve TUS'un MERKEZi ! Doğruların TEK Adresi !

Geri git   www.steTUSkop.com ; TIP ve TUS'un MERKEZi ! Doğruların TEK Adresi ! > TUS (TIPTA UZMANLIK SINAVI) , Yan Dal Uzmanlık Sınavı (YDUS) ve USMLE PLATFORMU > USMLE (United States Medical Licensing Examination)

2386 (0 Kayıtlı Ve 2386 Misafir Üye Bulunmaktadır.)
Anasayfa İletişim TUS Güncel TUS Dersaneleri TUS Hazırlık Yabancı Dil ve TUS Mecburi Hizmet YDUS Tus Rehberi DUS
Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 01-31-2011, 17:18   #1
houseMD
Aktif Üye
 
houseMD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 29.01.11
Mesajlar: 163
Tecrübe Puanı: 0
houseMD is on a distinguished road
Standart Usmle patoloji soruları

USMLE PATOLOJİ SORULARI



1. Which of the following is not associated with Wilson's disease?
A. Asterixis
B. Basal ganglia
C. Cirrhois
D. Pancreatitis

2. Which of the following is not associated with Reye's syndrome?
A. Coma
B. Hyperglycemia
C. Influenza B
D. Fatty liver tissue

3. Emphysema is not linked to which of the following terms?
A. Blue Bloater
B. Dyspnea
C. Liver cirrhosis
D. Tachycardia

4. Guillian-Barre' is not linked to which of the following statements?
A. Infections often present.
B. Greater initial upper extremity deficits
C. Increased CSF protein levels
D. Hypertension

5. Pancoast's tumor is not linked to which of the following statements?
A. Horner's syndrome
B. Anhidrosis
C. Cervical plexus involvement
D. Arthritis

6. Wermer's syndrome is considered a?
A. MEN type I
B. MEN type II
C. MEN type III
D. MEN type IV

7. Which of the following is not a cause of acute pancreatitis?
A. Hyperlipidemia
B. Ethanol
C. Steroids
D. Hypotension

8. Which of the following is not directly related with Alzheimer's disease?
A. Senile plaques
B. Diabetes mellitus
C. Tangles
D. Dementia

9. Which of the following is not directly related with Horner's syndrome?
A. Miosis
B. Malaise
C. Ptosis
D. Anhidrosis

10. Which of the following is not directly related with Goodpasture's syndrome?
A. Hematuria
B. Anemia
C. Adrenal atrophy
D. Hemoptysis

11. Which of the following is not directly related with Hasimoto's thyroiditis?
A. Hypothyroidism
B. Slow onset
C. Neuropathy
D. Autoimmune disease

12. Which of the following is not a causative agent with syndrome of inappropriate antidiuretic hormone secretion?
A. Pulmonary disorders
B. TBI
C. Drug induced
D. HIV

13. Which of the following is not a type of embolus?
A. Air
B. Bacteria
C. Tumor
D. Viral

14. Which of the following is not directly related with Buerger's disease?
A. Claudication
B. Thromboangitis obliterans
C. Night sweats
D. Poor tolerance of cold

15. Which of the following is not directly related with Kawasaki disease?
A. Lymphadenitis
B. Fever
C. Arthritis
D. Conjunctiva

16. Which of the following is not directly related with Pericarditis?
A. Conjunctiva
B. SLE
C. Uremia
D. Rheumatic fever

17. Which of the following is not directly related with pheochromocytoma?
A. Pallor
B. Perspiration
C. Decreased blood pressure
D. Headaches

18. Which of the following is not directly related with Sarcoidosis?
A. Interstitial fibrosis
B. Elevated levels of ACE
C. RA
D. Obstructive lung disease

19. Which of the following is not a risk factor for hypertension?
A. Genetics
B. Obesity
C. Youth
D. Smoking

20. Which of the following is not a characteristic of MS?
A. Nystagmus
B. Elevated IgE levels
C. Optic neuritis
D. Tremors

Cevaplar:
1. D 2. B 3. A 4. B 5. D 6. A 7. D 8. B 9. B 10. C 11. C 12. D 13. D 14. C 15. C 16. A 17. C 18. D 19. C 20. B

Tusemden Alıntıdır
houseMD isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

     

Alt 02-05-2011, 01:31   #2
messi
Sadece Üye
 
Üyelik tarihi: 05.02.11
Mesajlar: 6
Tecrübe Puanı: 0
messi is an unknown quantity at this point
Standart

Diğer dersler de olacak mı?
messi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
patoloji soruları, usmle

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıAçık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2010 Nisan TUS Sınavı Patoloji Soruları ve Cevapları tus soruları Tus Soru ve Cevapları (Çıkmış Tus Soruları) 0 07-31-2010 20:40
Eylül 1987 Patoloji TUS Sınavı Soruları tus paylaşım Tus Soru ve Cevapları (Çıkmış Tus Soruları) 0 06-24-2010 14:01
Patoloji özet TUS Soruları steTUSkop Tus Soru ve Cevapları (Çıkmış Tus Soruları) 2 04-07-2010 22:51
TUS USMLE Dahiliye Vaka Soruları steTUSkop Dahiliye 6 02-15-2010 15:05
usmle fuchsia Yabancı Uyruklular ve TUS 17 12-08-2009 20:28


Şu Anki Saat: 06:49


Powered by vBulletin
Copyright © 2000-2009 Jelsoft Enterprises Limited.
www.stetuskop.com