www.steTUSkop.com ; TIP ve TUS'un MERKEZi ! Doğruların TEK Adresi !

Geri git   www.steTUSkop.com ; TIP ve TUS'un MERKEZi ! Doğruların TEK Adresi ! > MEDICAL E-BOOKS / E-KİTAPLAR > E-Books / E-Kitaplar > Dahili Bilimler E-Books

5258 (1 Kayıtlı Ve 5257 Misafir Üye Bulunmaktadır.)
Anasayfa İletişim TUS Güncel TUS Dersaneleri TUS Hazırlık Yabancı Dil ve TUS Mecburi Hizmet YDUS Tus Rehberi DUS
Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 01-28-2009, 10:22   #1
steTUSkop
Kurucu-Yönetici
 
steTUSkop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 09.01.09
Mesajlar: 4.375
Tecrübe Puanı: 3
steTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond repute
Standart Kardiyoloji EKG Odası

arada bir de olsa ekg soruları çıkmıyor değil TUS'ta , çok karmaşık şeyler sormasa da bazen zorlanılabiliyor...
burda örnek ekg görüntüleri ile sanırım bu sorunun üstesinden gelebiliriz
steTUSkop isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

     

Alt 01-28-2009, 10:22   #2
steTUSkop
Kurucu-Yönetici
 
steTUSkop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 09.01.09
Mesajlar: 4.375
Tecrübe Puanı: 3
steTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond repute
Standart

A 55 year old man with 4 hours of "crushing" chest pain.


Acute inferior myocardial infarction
  • ST elevation in the inferior leads II, III and aVF
  • reciprocal ST depression in the anterior leads
steTUSkop isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-28-2009, 10:23   #3
steTUSkop
Kurucu-Yönetici
 
steTUSkop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 09.01.09
Mesajlar: 4.375
Tecrübe Puanı: 3
steTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond repute
Standart

A 63 year old woman with 10 hours of chest pain and sweating.


Acute anterior myocardial infarction
  • ST elevation in the anterior leads V1 - 6, I and aVL
  • reciprocal ST depression in the inferior leads
steTUSkop isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-28-2009, 10:23   #4
steTUSkop
Kurucu-Yönetici
 
steTUSkop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 09.01.09
Mesajlar: 4.375
Tecrübe Puanı: 3
steTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond repute
Standart

A 60 year old woman with 3 hours of chest pain.


Acute posterior myocardial infarction
  • (hyperacute) the mirror image of acute injury in leads V1 - 3
  • (fully evolved) tall R wave, tall upright T wave in leads V1 -3
  • usually associated with inferior and/or lateral wall MI
steTUSkop isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-28-2009, 10:23   #5
steTUSkop
Kurucu-Yönetici
 
steTUSkop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 09.01.09
Mesajlar: 4.375
Tecrübe Puanı: 3
steTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond repute
Standart

A 53 year old man with Ischaemic Heart Disease.

Old inferior myocardial infarction
  • a Q wave in lead III wider than 1 mm (1 small square) and
  • a Q wave in lead aVF wider than 0.5 mm and
  • a Q wave of any size in lead II
steTUSkop isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-28-2009, 10:24   #6
steTUSkop
Kurucu-Yönetici
 
steTUSkop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 09.01.09
Mesajlar: 4.375
Tecrübe Puanı: 3
steTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond repute
Standart

A 79 year old man with 5 hours of chest pain.


Acute myocardial infarction in the presence of left bundle branch block

Features suggesting acute MI
  • ST changes in the same direction as the QRS (as shown here)
  • ST elevation more than you'd expect from LBBB alone (e.g. > 5 mm in leads V1 - 3)
  • Q waves in two consecutive lateral leads (indicating anteroseptal MI)
steTUSkop isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-28-2009, 10:51   #7
drruya
Aktif Üye
 
drruya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 09.01.09
Mesajlar: 157
Tecrübe Puanı: 0
drruya is an unknown quantity at this point
Standart

Şu an bakamıyorum ama daha sonra bu başlığa mutlaka bakacam.Hep korkuyla ve önyargıyla yaklaşıyorum ekg sorularına.Bulabildiğin tüm ekg li deneme sorularını yazarsan sevinirim Faydalı bi başlık olmuş..Sağol
drruya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-28-2009, 10:55   #8
steTUSkop
Kurucu-Yönetici
 
steTUSkop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 09.01.09
Mesajlar: 4.375
Tecrübe Puanı: 3
steTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond repute
Standart

o önyargı hep oluşuyor haklısın böyle şıklara titreyerek bakıyor insan acaba bilmediğim bişeyler var mı diye,
ekg yi asıl öğrenilen yer aciller ve servisler ama işte tıp dönemi tam anlamıyla ekg yi öğrenebilen az insan vardır herhalde
eklicem elimden geldiğince

hem benim için de tekrar oluyor bölümde lazım çünkü
steTUSkop isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-28-2009, 11:34   #9
dr_nry
Popüler Üye
 
dr_nry - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.01.09
Mesajlar: 307
Tecrübe Puanı: 463
dr_nry will become famous soon enoughdr_nry will become famous soon enough
Standart

Çok güzel bir başlıkolmuş teşekkürler
dr_nry isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-08-2009, 02:40   #10
ametist13
Aktif Üye
 
ametist13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 08.02.09
Mesajlar: 102
Tecrübe Puanı: 0
ametist13 is on a distinguished road
Standart

ben de bildiğimi söyliyeyim ekgde görülen u dalgaları her zaman patolojik olmayıp zaman zaman görülebilirlermiş
__________________
yarın elbet bizim elbet bizimdir
gün doğmuş gün batmış ebed bizimdir!



carpe diem,quam minimum credula postero
ametist13 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
UTS Kardiyoloji ÖZET steTUSkop Dahiliye 36 05-30-2009 07:17
Kardiyoloji yazılacak yazılmayacak yerler steTUSkop Tus Rehberi 4 05-03-2009 11:08
Dahiliye-Kardiyoloji Soru Cevap AÇIKLAMALI steTUSkop Dahiliye 6 04-30-2009 15:55
Kardiyoloji Taban Puanları steTUSkop Tus Rehberi 0 04-17-2009 21:51


Şu Anki Saat: 00:58


Powered by vBulletin
Copyright © 2000-2009 Jelsoft Enterprises Limited.
www.stetuskop.com