www.steTUSkop.com ; TIP ve TUS'un MERKEZi ! Doğruların TEK Adresi !

Geri git   www.steTUSkop.com ; TIP ve TUS'un MERKEZi ! Doğruların TEK Adresi ! > TUS (TIPTA UZMANLIK SINAVI) , Yan Dal Uzmanlık Sınavı (YDUS) ve USMLE PLATFORMU > TUS Hazırlık / TUS Notları > Vaka Soruları

Vaka Soruları Çıkmış ve çıkması muhtemel özel vaka soruları

1261 (0 Kayıtlı Ve 1261 Misafir Üye Bulunmaktadır.)
Anasayfa İletişim TUS Güncel TUS Dersaneleri TUS Hazırlık Yabancı Dil ve TUS Mecburi Hizmet YDUS Tus Rehberi DUS
Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 02-13-2010, 19:11   #1
drblood
Popüler Üye
 
drblood - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 23.11.09
Mesajlar: 1.981
Tecrübe Puanı: 546
drblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond repute
Standart Hergüne 1 TUS "Vaka" ;)

Hergün bir vaka sorusu...
birgün sonrasından cevabı açıklanacak ve yeni soru koyulacak...

ilgiyle takip etmeniz ve tüm arkadaşlarınızı da davet etmeniz ricasıyla...
facebook sayfasını da kurmuş bulunuyorum

Paylaştığımız birçok sorunun deneme sınavlarında çıktığı ile ilgili geri dönüşler alıyoruz.Ne mutlu bize...



http://www.facebook.com/pages/Hergun...a/328910301407


Konu drblood tarafından (08-15-2010 Saat 13:52 ) değiştirilmiştir.
drblood isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

     

Alt 02-13-2010, 19:13   #2
drblood
Popüler Üye
 
drblood - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 23.11.09
Mesajlar: 1.981
Tecrübe Puanı: 546
drblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond repute
Standart

Akut pnömoni gelişen yaşlı hastaya, penisilin sonra da sefalosporin tedavisi verilmiştir. Hasta ateş, plevritik göğüs ağrısı, karın ağrısı ve konfüzyonla daha toksik hale gelmiştir. Bu hastanın hastalığına hangi mikroorganizma sebep olmuş olabilir?

A) Mikoplazma pnömonia
B) Hemofilus influenza
C) Mikobakterium tüberkülozis
D) Pnömokoksik pnömonia
E)
Lejyonella pnömonia
drblood isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-14-2010, 14:23   #3
drblood
Popüler Üye
 
drblood - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 23.11.09
Mesajlar: 1.981
Tecrübe Puanı: 546
drblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond repute
Standart

Lejyonella pnömonia, ilk tedaviye cevap vermeyen pnömonik tablolarda özellikle de gastrointestinal ve SSS semptomları varsa, sebep olarak mutlaka akla gelmelidir. Pnömokoksik pnömoni hem penisilin hem de sefalosporin tedavisine cevap verirken, hemofilus influen-zadan kaynaklanan pnömoni de sefalosporine cevap verir. Mikoplazma pnömonia bu yaş grubunda alışılmış bir hastalık etkeni değildir, hastalık yapsa da bu kadar ciddi bir tabloya sebep olmaz. Tüberküloz günler, haftalardan sonra ortaya çıkar ve düşük dereceli ateş, gece terlemeleri ve kilo kaybıyla seyreder.
(Cevap E)


siteden katılım olmayacak anlaşılan...
drblood isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-14-2010, 14:24   #4
drblood
Popüler Üye
 
drblood - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 23.11.09
Mesajlar: 1.981
Tecrübe Puanı: 546
drblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond repute
Standart

25 yaşında erkek hasta 5 yıldır günde yarım paket sigar içmekte son 1 yıldır giderek artan bir dispne ve yaygın kas kuvvetsizliğinden şikayetçidir. Yapılan solunum fonksiyon testi obs-trüktif paterndedir. Akciğer grafisinde anterior mediastende bir kitle görülmektedir. En muhtemel tanınız nedir.

A) Küçük hücreli akciğer kanseri
B) Bilateral diyafragma paralizi
C) Timoma
D) Pulmoner hipertansiyon
E) ACTH salgılayan karsinoid tümör
drblood isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-14-2010, 14:45   #5
laracraft
Popüler Üye
 
laracraft - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04.09.09
Mesajlar: 1.134
Tecrübe Puanı: 453
laracraft has much to be proud oflaracraft has much to be proud oflaracraft has much to be proud oflaracraft has much to be proud oflaracraft has much to be proud oflaracraft has much to be proud oflaracraft has much to be proud oflaracraft has much to be proud oflaracraft has much to be proud oflaracraft has much to be proud of
Standart

Alıntı:
drblood´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Akut pnömoni gelişen yaşlı hastaya, penisilin sonra da sefalosporin tedavisi verilmiştir. Hasta ateş, plevritik göğüs ağrısı, karın ağrısı ve konfüzyonla daha toksik hale gelmiştir. Bu hastanın hastalığına hangi mikroorganizma sebep olmuş olabilir?

A) Mikoplazma pnömonia
B) Hemofilus influenza
C) Mikobakterium tüberkülozis
D) Pnömokoksik pnömonia
E) Lejyonella pnömonia
e (attım)
ayy görmemişim altta cevabı varmış zaten...
laracraft isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-14-2010, 14:47   #6
laracraft
Popüler Üye
 
laracraft - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04.09.09
Mesajlar: 1.134
Tecrübe Puanı: 453
laracraft has much to be proud oflaracraft has much to be proud oflaracraft has much to be proud oflaracraft has much to be proud oflaracraft has much to be proud oflaracraft has much to be proud oflaracraft has much to be proud oflaracraft has much to be proud oflaracraft has much to be proud oflaracraft has much to be proud of
Standart

Alıntı:
drblood´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
25 yaşında erkek hasta 5 yıldır günde yarım paket sigar içmekte son 1 yıldır giderek artan bir dispne ve yaygın kas kuvvetsizliğinden şikayetçidir. Yapılan solunum fonksiyon testi obs-trüktif paterndedir. Akciğer grafisinde anterior mediastende bir kitle görülmektedir. En muhtemel tanınız nedir.

A) Küçük hücreli akciğer kanseri
B) Bilateral diyafragma paralizi
C) Timoma
D) Pulmoner hipertansiyon
E) ACTH salgılayan karsinoid tümör
a diyelim bakalım
laracraft isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-14-2010, 15:40   #7
elemmire
Popüler Üye
 
elemmire - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 13.07.09
Mesajlar: 667
Tecrübe Puanı: 403
elemmire is just really niceelemmire is just really niceelemmire is just really niceelemmire is just really niceelemmire is just really nice
Standart

c- timoma
__________________
elemmire isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-14-2010, 16:10   #8
lente
Popüler Üye
 
lente - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 09.02.09
Mesajlar: 1.919
Tecrübe Puanı: 562
lente has a reputation beyond reputelente has a reputation beyond reputelente has a reputation beyond reputelente has a reputation beyond reputelente has a reputation beyond reputelente has a reputation beyond reputelente has a reputation beyond reputelente has a reputation beyond reputelente has a reputation beyond reputelente has a reputation beyond reputelente has a reputation beyond repute
Standart

timoma diyorum ben de..
__________________
"...Ne kadar içini kanatsan da, ne kadar yüklensen de başkalarının talihsizliğini; sen bir yabancıydın dünyaya..."

lente isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-15-2010, 00:28   #9
drblood
Popüler Üye
 
drblood - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 23.11.09
Mesajlar: 1.981
Tecrübe Puanı: 546
drblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond repute
Standart

Hastanın yaşının çok genç olması, sigara içme hikayesinin çok kısa olması ve anteriyor mediastende kitle görülmesi akciğer kanserinden uzaklaştırır.
Karsinoid tümörde nöbetler halinde flushing olması gerekirdi bundan bahsedilmemiş.
Hastanın yaygın kas güçsüzlüğü timoma ile % 15-45 beraberlik gösteren myastenia gravise bağlıdır.
Obstruktif SFT ise kitlenin basısına bağlıdır.
(Cevap C)...
drblood isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-15-2010, 00:29   #10
drblood
Popüler Üye
 
drblood - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 23.11.09
Mesajlar: 1.981
Tecrübe Puanı: 546
drblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond reputedrblood has a reputation beyond repute
Standart

40 yaşında HIV infekte olduğu bilinen bir erkek hastada 6 aydır dispne mevcuttur. Hasta kilo kaybından şikayetçidir. Akciğer grafisnde bilateral hilar vasküler belirginleşme mevcuttur. En uygun yorum hangisidir ?

A) Pulmoner Hipertansiyon
B) Pulmoner emboli
C) Pulmoner kaposi sarkomu
D) Non Hodgkin Lenfoma
E) Pnömosistis Carinii pnomonisi
drblood isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hergüne 1 TUS "Kontrendikasyon" ;) drblood Çıkması Muhtemel Sorular 4 08-15-2010 13:42
Hergüne 1 TUS "Etyoloji" ;) drblood Çıkması Muhtemel Sorular 4 03-13-2010 14:45
Hergüne 1 TUS "ENLER" ;) drblood Çıkması Muhtemel Sorular 4 03-08-2010 22:17
Jinekoloji Vaka Soruları tusdata vaka kampından steTUSkop Vaka Soruları 14 06-07-2009 19:39
Pediatri Yenidoğan Vaka Soru-Cevap Tusdata vaka kampından steTUSkop Vaka Soruları 36 04-28-2009 17:05


Şu Anki Saat: 10:58


Powered by vBulletin
Copyright © 2000-2009 Jelsoft Enterprises Limited.
www.stetuskop.com