www.steTUSkop.com ; TIP ve TUS'un MERKEZi ! Doğruların TEK Adresi !

Geri git   www.steTUSkop.com ; TIP ve TUS'un MERKEZi ! Doğruların TEK Adresi ! > TUS (TIPTA UZMANLIK SINAVI) , Yan Dal Uzmanlık Sınavı (YDUS) ve USMLE PLATFORMU > TUS Hazırlık / TUS Notları > Vaka Soruları

Vaka Soruları Çıkmış ve çıkması muhtemel özel vaka soruları

1846 (0 Kayıtlı Ve 1846 Misafir Üye Bulunmaktadır.)
Anasayfa İletişim TUS Güncel TUS Dersaneleri TUS Hazırlık Yabancı Dil ve TUS Mecburi Hizmet YDUS Tus Rehberi DUS
Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 01-27-2009, 11:38   #1
steTUSkop
Kurucu-Yönetici
 
steTUSkop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 09.01.09
Mesajlar: 4.378
Tecrübe Puanı: 3
steTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond repute
Standart ROMATOLOJi-iMMÜNOLOJi Vaka Soruları Dahiliye ÖZEL ARŞİV

Dahiliye ROMATOLOJi-iMMÜNOLOJi Vaka Soruları ÖZEL ARŞİV
yanıtlarınız geldikçe açıklamalı cevaplarını da yazıcam

1. Yirmisekiz yasında bayan hasta halsizlik, yorgunluk, ates ile geliyor.Öyküsünde günese çıkınca cildinde
yaralanmalar olduğu, zaman zaman elde küçük eklemlerde ağrı ve sikli olduğu ve kendiliğinden geçtiğini öğreniyorsunuz. Tam kan sayımında hemoglobin 10 gr/dl, lökosit 3200 mm3, trombosit sayısı 88.900 mm3, eritrosit sedimantasyon hızı 80 mm/saat, romatoid faktör +++, C reaktif protein +++, ANA pozitif ve APTT 62 sn, protrombin zamanı 12 sn, kanama zamanı 7 dk olarak bulunuyor. Direk commbs testi pozitif, idrar mikroskobisinde 25-30 eritrosit ve ++++ proteinüri saptanıyor. Kompleman C3 düzeyi düsük olarak saptanıyor.
Bu hasta ile ilgili hangisi yanlıstır?

A) Otoimmün hemolitik anemi gelismistir
B) Böbrek tutulumu vardır.
C) APTT uzun olduğu için hasta kanayabilir
D) Romatoid faktör pozitifliği bu hastada beklenen bir laboratuar bulgusudur.
E) Cilt tutulumu ve eklem tutulumu var. Bu lezyonların sekel bırakmadan iyilesmesi karakteristiktir.
steTUSkop isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

     

Alt 01-27-2009, 11:39   #2
steTUSkop
Kurucu-Yönetici
 
steTUSkop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 09.01.09
Mesajlar: 4.378
Tecrübe Puanı: 3
steTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond repute
Standart

2. Otuz yasında bayan hasta metakarpafalingieal eklem, proksimal interfalangial eklem, el bilekleri, dizinde artrit saptanıyor. Hastada zaman zaman olan oral ülserleri varmıs. PA akciğer grafisinde Damasou sign denilen belirti saptanıyor. idrar mikroskobisinde 1500 mg/gün proteinüri saptanıyor. Böbrek biyopsisi yapılıyor.
Biyopside asağıdaki bulgulardan hangisinin saptanma ihtimali en yüksektir?

A) Arkuat arter tutulumu
B) Fokal proliferatif glomerülonefrit
C) Diffüz proliferatif glomerülonefrit
D) Membranöz glomerülonefrit
E) Good Pasture
steTUSkop isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-27-2009, 11:40   #3
steTUSkop
Kurucu-Yönetici
 
steTUSkop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 09.01.09
Mesajlar: 4.378
Tecrübe Puanı: 3
steTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond repute
Standart

3.Kırk yasında erkek hasta halsizlik yorgunluk, eklemlerde ağrı, kas ağrısısı, artrit ve testislerde sislik ile geliyor. Tam kan sayımında hemoglobin 13 gr/dl, lökosit ve trombosit sayısı normal. Sedimantasyon 80 mm/s, C reaktif protein
3 pozitif, tam idrarda ++ pozitif proteinüri saptanıyor. HBs antijeni pozitif, anti HBs negatif olarak bulunuyor.
Bu hastada en olası tanı nedir?

A) Kriyoglobulinemi
B) PAN
C) Wegener
D) Behçet
E) Lupus
steTUSkop isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-27-2009, 11:40   #4
steTUSkop
Kurucu-Yönetici
 
steTUSkop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 09.01.09
Mesajlar: 4.378
Tecrübe Puanı: 3
steTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond repute
Standart

4. Otuz yasında halsizlik yorgunluk, kas ağrısı, ellerinde ağrı ile kliniği geliyor. Fizik muayenede sağ kolda tansiyon arteriyel 140/80, sol kolda 80-40 mmHg olarak saptanıyor. Sol tarafta nabızlar zayıflamıs olarak alınıyor.
Bu hastada en olası tanı nedir?

A) Aort koarktasyonu
B) Aort diseksiyonu
C) Takayasu
D) Subklavian çalma sendromu
E) Aortik ark sendromu
steTUSkop isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-27-2009, 11:41   #5
steTUSkop
Kurucu-Yönetici
 
steTUSkop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 09.01.09
Mesajlar: 4.378
Tecrübe Puanı: 3
steTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond repute
Standart

5. Elli yasında bayan hasta bas tek taraflı bas ağrısı ile geliyor. Hasta saçını tarama, günlük islerini yaparken zorlanıyor. Oturduğu yerden zor kalkıyor. Kaslarında tutukluktan yakınıyor. Fakat kas gücü normal olarak
bulunuyor. Eritrosit sedimantasyon hızı 101 mm/s, CRP 84 U/L olarak bulunuyor.
Bu hastada tanınız nedir?

A) Polimyalji romatika
B) Takayasu
C) Temporal arterit
D) Henoch Schonlayn purpurası
E) Wegener


6. Bu hastada en fazla tutulan arter hangisidir?
A) Subklavian arter
B) Temporal arter
C) Aort
D) Renal arter
E) Femoral arter
steTUSkop isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-27-2009, 12:16   #6
dr_talia
Normal Üye
 
dr_talia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 14.01.09
Mesajlar: 50
Tecrübe Puanı: 0
dr_talia is an unknown quantity at this point
Standart

1-E 2-C 3-A 4-C 5-A 6-B açıklamaları sabırsızlıkla bekliyorum .unutmuşum bu romatolojiyi vallahi okuldan kalan kırıntılarla yaptım .bakalım ?
dr_talia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-28-2009, 11:08   #7
dr_nry
Popüler Üye
 
dr_nry - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.01.09
Mesajlar: 307
Tecrübe Puanı: 388
dr_nry will become famous soon enoughdr_nry will become famous soon enough
Standart

1) D 2) C 3) B 4) C 5) A 6) B
dr_nry isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-28-2009, 11:09   #8
steTUSkop
Kurucu-Yönetici
 
steTUSkop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 09.01.09
Mesajlar: 4.378
Tecrübe Puanı: 3
steTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond repute
Standart

katılanlara teşekkür bikaç kişiyi daha bekliyorum evet sonra açıklicam cevapları
steTUSkop isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-31-2009, 13:20   #9
dr_nry
Popüler Üye
 
dr_nry - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.01.09
Mesajlar: 307
Tecrübe Puanı: 388
dr_nry will become famous soon enoughdr_nry will become famous soon enough
Standart

Cevaplar nerde kaldı??
dr_nry isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-01-2009, 14:33   #10
smrd
Sadece Üye
 
Üyelik tarihi: 30.01.09
Mesajlar: 1
Tecrübe Puanı: 0
smrd is an unknown quantity at this point
Standart

1-e 2-c 3-b 4-c 5-a 6-b
smrd isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
TUS USMLE Dahiliye Vaka Soruları steTUSkop Dahiliye 6 02-15-2010 15:05
Pediatri GENETİK Vaka Soru-Cevap ÖZEL ARŞİV steTUSkop Vaka Soruları 6 05-19-2009 00:50
Hematoloji-Onkoloji Vaka Soruları Dahiliye ÖZEL ARŞİV steTUSkop Vaka Soruları 11 04-27-2009 13:03
GenelCerrahi Vaka Soruları ÖZEL ARŞİV steTUSkop Vaka Soruları 19 04-26-2009 20:11
GASTROENTEROLOJi Vaka Soruları Dahiliye ÖZEL ARŞİV steTUSkop Vaka Soruları 42 04-04-2009 22:21


Şu Anki Saat: 01:48


Powered by vBulletin
Copyright © 2000-2009 Jelsoft Enterprises Limited.
www.stetuskop.com