www.steTUSkop.com ; TIP ve TUS'un MERKEZi ! Doğruların TEK Adresi !

Geri git   www.steTUSkop.com ; TIP ve TUS'un MERKEZi ! Doğruların TEK Adresi ! > TUS (TIPTA UZMANLIK SINAVI) , Yan Dal Uzmanlık Sınavı (YDUS) ve USMLE PLATFORMU > TUS Hazırlık / TUS Notları > Vaka Soruları

Vaka Soruları Çıkmış ve çıkması muhtemel özel vaka soruları

1665 (0 Kayıtlı Ve 1665 Misafir Üye Bulunmaktadır.)
Anasayfa İletişim TUS Güncel TUS Dersaneleri TUS Hazırlık Yabancı Dil ve TUS Mecburi Hizmet YDUS Tus Rehberi DUS
Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 08-18-2009, 00:42   #11
steTUSkop
Kurucu-Yönetici
 
steTUSkop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 09.01.09
Mesajlar: 4.372
Tecrübe Puanı: 3
steTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond repute
Standart

11. Üçüncü pankreatit atağı nedeniyle 10 yasında erkek çocuk hastaneye yatırıldı.
Bu atakların nedenini
bulmak için yapılacak en uygun test asağıdakilerden hangisidir?

A. Serum amilaz ölçümü
B. Kontrastlı abdominal BT
C. Abdominal USG
D. Endoskopik retrograt kolan-jiopankreatografi (ERCP)
E. Ter testi


ERCP pankreas ve safra kanallarını görüntüleyen bir tekniktir. Duktal hastalıklar örneğin yapısıklıkları, koledokta kist
veye intraduktal taslar tekrarlayan pankreatitin en sık sebepleridir. Serum amilaz düzeyinin tayini pankreatit tanısını
doğrular ve psödokist yaratan sebebi belirleyemez. Tekraryalan pankreatitin nadir bir sebebi tanı almamıs kistik
fibrozistir.
(Cevap D)
steTUSkop isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

     

Alt 08-18-2009, 00:43   #12
steTUSkop
Kurucu-Yönetici
 
steTUSkop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 09.01.09
Mesajlar: 4.372
Tecrübe Puanı: 3
steTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond repute
Standart

12. On yasındaki bir kız çocuğu hematemez sikayeti ile getiriliyor. Doğum ağırlığı 1250 gr. olan hastanın yenidoğan
döneminde, 3 kez exchange transfüzyon gerektiren bir hiperbilirubinemi atağı geçirdiği öğreniliyor. Kosta kenarını
10 cm geçen sert bir dalak dısında fizik muayene bulguları normal olan hastanın Hemoglobin düzeyi 8.3 g/dk,
beyaz küre sayısı 3400 (%30 polimorfonükleer) ve trombosit sayısı 43.000 olarak saptanıyor.
Bu hastada en muhtemel tanı asağıdakilerden hangisidir?
A. Akut nonlenfoblastik lösemi
B. Wilson hastalığı
C. Portal ven trombozu
D. Sickle cell anemi
E. Aplastik anemi

Umblikal ven yoluyla yapılan exchange transfüzyonlar, omfalit ve portal sistemde septik flebite neden olabilirler.
Ekstrahepatik portal sistem obstruksiyonu da hipersplenizme yolaçabilir. Aplastik aneminin en önemli bulgusu fizik
muayene bulgularının olmamasıdır. Orak hücreli anemide ise dalak tekrarlayan ataklar sonucu küçülür.
(Cevap C)
steTUSkop isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pediatri özet TUS Soruları steTUSkop Tus Soru ve Cevapları (Çıkmış Tus Soruları) 2 04-07-2010 22:51
TUS USMLE Dahiliye Vaka Soruları steTUSkop Dahiliye 6 02-15-2010 15:05
Mikrobiyoloji vaka soruları-açıklamalı steTUSkop Vaka Soruları 48 07-23-2009 13:12
Jinekoloji Vaka Soruları tusdata vaka kampından steTUSkop Vaka Soruları 14 06-07-2009 19:39
Pediatri Yenidoğan Vaka Soru-Cevap Tusdata vaka kampından steTUSkop Vaka Soruları 36 04-28-2009 17:05


Şu Anki Saat: 07:27


Powered by vBulletin
Copyright © 2000-2009 Jelsoft Enterprises Limited.
www.stetuskop.com